2014.03.21.
08:21

Írta: Horváth Oszkár

Az applikáció, ami akkor kell, HA nem akarsz rokonnal dugni

szepfiuk.jpg

#434 Izlandon olyan szintű rokonokkal továbbszaporodás van, hogy 2013-ban okostelefon applikációt készítettek, amely segít kizárni, hogy rokonnal szaporodj. Illetve hogy azt megelőzően meghívd egy italra, finoman a nyakszirtjét csókolgasd, lassan levetkőztesd egy Barry White kazira, és apró érintésekkel fedezzétek fel egymás testét.

A jelenség oka nem az, hogy lusták csajozni, vagy a francia arisztokráciát tisztelik, hanem az, hogy a nevükben semmi nem utal arra, hogy rokonok lehetnek. Míg itthon azonos vezetéknév esetén elég egy "remélem, nem vagyunk rokonok"-ot mondanod egy árnyalt pároztatási hajlandóság felvázolására, ők még a viccet sem értenék. A "nordic naming" konvenció szerint mindenkit úgy hívnak, hogy Keresztnév + Apja kereszneve + son/dottír (fia/lánya). Ez mondjuk segít abban, hogy a sok egyforma palacsintaarcú, szőke és kékszemű ember között legalább az ellenkező neműt névről felismerjék (Karcsi Karison, Karcsi Karidottir), de ez is pont csak abban segít, hogy összejöjjön a kis trollörökös.

Ráadásul a többség jobban vonzódik a magához hasonló vonásokhoz. Ha izgultál már, amikor a kis szívszerelmed azt mondta, "hétvégén bemutatlak a szüleimnek", KÉPZELD EL ŐKET, milyen kínt élnek át, amíg HÉV-eznek ki egy csokor szegfűvel Békásmegyerre, ahol eleve minden második lépcsőházban lakik valami rokon.

Eredeti bejegyzés

(A Facebookon ehhez a poszthoz hozzászólt szinte azonnal egy izlandi hölgy, nagyon helyes volt, úgyhogy ügyfélszolgálatoztunk neki egy kicsit angolul, főleg a Békásmegyer kifejezéssel voltak gondjai a fordítóprogramnak.):

Gudny Adalbjorg Jonsdottir: Hahahahaha, used google translate and I am still laughing, even the word frog came up in the translation. I figured out, I think, that this is a joke about the new app to trace relatives. It is a good one in a small country like Iceland. I tell my children that if they meet someone to check in Islendingabok to find out if they are related before doing something ;)))) We have always been able to trace our ancestry in books. It has been possible on the internet for some years now and the app, that has been made fun of all over the world is actually genius. Not only to avoid sexual encounters with relatives unknown to a person but to find family members. Icelanders are not all blue eyed and blond haired. I am Icelandic :)

Napi Vagányság: Gudny The Frog thing is a neighborhood in our capital city where many people live in a small area in 10 storie identical houses, so the thriller factor is at maximum. You can only be sure there are no relatives at your destination (and venue of engagement ceremony under God) in the last couple of meters. Up until then it's horror. You can ease the horror by making out for the last time during travelling, french kiss, some touching, or even more, depending on traffic.

Gudny Adalbjorg Jonsdottir: This is much better than Google translate, there is no The Frog neighbourhood here. This has just made my day :)

5 komment

Címkék: család ismerkedés kúrás

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr95870422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

netiltsálle 2014.03.21. 10:41:19

ez má tegnap is kint volt

Horváth_Kálmán 2014.03.21. 15:52:40

@netiltsálle: meg is vontuk a cafeteriát a gyakornokunktól emiatt

2014.03.22. 10:49:30

Be kéne telepíteni nekik pár roma családot, nehogy túl belterjesek legyenek szegény izlandiak.

Yoss 2015.06.23. 13:21:20

A hölgy fotóit elnézve a facebookon, ő tett arról, hogy ne legyen beltenyészet a családban :) Kizárt, hogy az apa izlandi legyen :P
süti beállítások módosítása