2014.03.30.
07:04

Írta: Horváth_Kálmán

A CIA kevésbé dicsőséges pillanatai

923031_550966278276943_94736698_n.jpg

#443 A CIA az elmúlt 60 évben sokszor hasonlított inkább túlcukrozott kakaótól betépett ovisok gyülekezetének, mint egy nemzetközi kémszervezetnek. A hidegháború alatt kötetlen brainstormingokat tartottak Langleyben arra vonatkozólag, milyen pszichológiai hadviseléssel lehetne a szovjetek morálját rombolni: egyetlen ellenszavazaton bukott el az a javaslat, hogy nagyobb ruszki városok felett repülőgépekből hatalmas méretű óvszereket szórjanak ki, a csomagoláson „medium” felirattal, ezzel is az amerikaiak anatómiai felsőbbrendűségét hirdetve. Miután amerikai kémek a tanúi voltak Mindszenty József perének (ahol a teljesen bedrogoztatott bíboros olyan koholt vádakat ismert el, mint hogy célja volt a harmadik világháború kirobbantása és a koronaékszereket lenyúlva Habsburg Ottóval akarta visszaállíttatni a monarchiát), egy közepesen módos afrikai ország éves költségvetésével megegyező összeget különítettek el tudatmódosító szerek kutatására és fejlesztésére. Ennek az MK-ULTRA program volt az egyik hozománya, ami nagyon leegyszerűsítve mesterséges skizofrén bérgyilkosok képzéséről szólt: csecsemőkoruktól kezdve a kísérleti alanyokban kettő vagy több személyiséget fejlesztettek ki, amelyek közül az egyik tökéletesen alkalmas volt a mindennapi életre, de bizonyos kulcsszavakkal elő lehetett csalogatni a többi, egyébként az alany számára is ismeretlen személyiségeket, akiket aztán kedvükre csibészeltethettek kiképzőik, ők voltak a „mandzsúriai jelöltek”.

Az LSD kifejlesztése volt a másik nagy CIA-s trükk és hogy az ügynököket kellően felkészítsék, néha egymást dzsináztatták be az erősen hallucinogén szerrel - erről akkor szoktak le, amikor valakinek a lőtér közepén szívódott fel a kávéjából a szer és kezdett esztelen lövöldözésbe a korabeli beszámolók szerint „amőbaarcú szovjet harckocsikra”, amikről addig max. Salvador Dalí tudhatott. A CIA ezután inkább állami pénzekből bordélyokat létesített, ahol a csak egy jót szopatni akaró szerencsétlen kuncsaftokat a Midnight Climax akció keretében telenyomták LSD-vel és például olyan fontos kísérleteket végeztek rajtuk, mint a „meddig tartható fenn az erekció, ha az előtted álló kurvának három feje és vízvezetékrendszer-teste van”. A CIA legszarabb húzása mindezekből levezethetően mégis az volt, hogy (háborús bűnös náci tudósok aktív közreműködésével) nekik köszönhetjük az ördögbotozó, büdös hippiket: Ken Kesey 1959-ben jelentkezett egy CIA által szponzorált „gyógyszerkísérletbe”, ahol ipari mennyiségű LSD-t, kokót és meszkalint áramoltattak rajta keresztül, aztán ezekből az élményeiből táplálkozva megírta a Száll a kakukk fészkére című hippi alapművet, ami az egész elbaszott mozgalom egyik elindítója volt. 
(a képen David Petreaus, a CIA kanos ex-igazgatója)

(eredeti bejegyzés)

6 komment

Címkék: hippik CIA LSD Ken Kesey

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr295873732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pobjeda elvtárs 2014.03.30. 18:23:43

Ha forrásokat is adsz meg hozzá, akkor egész jó lesz. ;)

Horváth_Kálmán 2014.03.30. 21:59:26

@Pobjeda elvtárs: melyik részéhez adjak forrást? Nem fogom mindhez megint előtúrni, de ha specifikusan érdekel valamelyik, akkor azt megmutatom, hol olvashatsz róla bővebben.

Tszaki 2014.03.31. 09:25:12

Fasza, csak miért kell a "büdös hippi" kifejezést használni? Ejnye.
süti beállítások módosítása