2015.04.30.
11:27

Írta: Zoli Kovács Négy

A skót szoknyás néger náci, aki Hitler szobrot akart állítani

afronazi.jpg
#486 Afrika temérdek beteg állatot kitermelt már államfőnek, a tébolyult legfelsőbb vezér / kontinens  mutató a XX. században elég magas arrafelé. Uganda egykori diktátora Idi Amin Dada - "az ugandai hentes" - még kicsit közülük is kilóg, bár valójában mind kilógnak az általuk alkotott sorból egy-egy perverz húzásukkal. Idi például regnálása jó részében náci volt. A néger ninjánál is furább valami a néger náci, pedig a néger ninja is már kicsit olyan, mint a valódi műbőr.

Még a brit gyarmati uralom alatt kezdte karrierjét a hadseregben szakácsként, de mire a britek bezárták maguk mögött a kertkaput már tábornok volt. Nem volt túl okos, karrierjét inkább termetének és lojalitásának köszönhette.1963-ban még ejtőernyős kiképzést kapott az Izraeli Védelmi Erőknél, pár év múlva viszont már Hitler szobrot tervezett emelni. Ebbe azért belejátszott, hogy a kiképzés alatt úgy érezte, hogy az izraeliek lenézik. Merthogy nem túl okos. Érthető, hogy kiakadt.

Mint sok hozzá hasonló barom, hatalomra jutva a szellemi hiányosságait gonoszsággal kompenzálta. Klasszikus rémuralmat vezetett be. Törzsi hovatartozás alapján tömeggyilkolászott, ami Pol Potnak a szemüveg, az volt neki az 'O' betűs nevek: az elődjét támogató törzsek tagjait irtotta, és mivel e törzsek kedvelték az 'O' betűvel kezdődő neveket, sok embert csupán a neve miatt öltek meg. Bírálói szintén mentek a darálóba, de a szokásos paranoia is megfelelő alap volt a kivégzésekhez. Kizavarta az országból az ázsiaiakat, és elkötelezett Hitler rajongó lett. Nem tudni, végiggondolta-e, hogy mit jelentene Hitler létezése Ugandára nézve hosszú távon, de ezzel végül is az olaszok se nagyon törődtek a negyvenes évek elején. Pedig az idők végeztéig ugye nem lehet KÉT legfelsőbb faj, az egyik mindenképp felsőbb. Mint a törhetetlen poharak: az olcsóbb könnyebben törik.

Izrael-ellenességére ok lehetett még, hogy már hatalomra kerülve Izraeltől kért bombázókat tanzániai látogatásához, de azok nem adtak neki. Próbálta egyébként más úton is rendezni a Tanzánia kérdést: kihívta bokszmeccsre Julius Nyererét, Tanzánia elnökét, de ezt sem jófejségből tette. Egyrészt egy kötekedő fasz volt ebben a konfliktusban (is), másrészt katona évei alatt súlycsoportja (félnehézsúly - jó nagy benga volt) bokszbajnoka volt, míg a tanzán(iai) elnök meg egyáltalán nem.

Tanzánia és Izrael feketelistás volt, imádta viszont Skóciát. Támogatója volt a skót függetlenségi törekvéseknek és a kockás szoknya uniformisként viselésének. Szintén nem egy klasszikus afro viselet, de a többi hülyeségével együtt ez már csodálatos képzavar. 

Bár az igazi tömeggyilkosokkal nincs versenyben, az elbaszott népirtók harcikártyapakliban neki is igen jók a pontértékei, főként az aberrált kivégzésekhez vonzódása miatt. Kettes számú feleségét például hűtlenség miatt gyilkoltatta meg elmebeteg módon: feldaraboltatta, majd újra összevarratta szerencsétlent, és állítólag ezt sebészekkel végeztette el, így nem biztos, hogy a két művelet közt állt be a halál. Szokása volt ellenségei fejét hűtőben tárolni és mutogatni. Van még pár ilyen történet körülötte, kedvelte például a kalapácsot, de ezeket inkább hagyjuk. 

Kevés ártalmatlan dolog fűzhető a nevéhez, azok közül a legszebb, hogy nem sokkal hatalomra kerülése után bejelentette az ugandai űrprogramot (ami az ország Egyenlítő-menti elhelyezkedését illetően nem volt teljesen baromság, ugyanis a Föld forgásából eredő kerületi sebesség itt a legnagyobb = innen indulva egyszerűbb elérni a szökési sebességet), de ennél sokkal több az ügyben nem történt, kivéve egy asztronauta kiképző KÖZPONT létesítése használt gumiabroncsokból.

afronaut-cristinademiddel-1024x1024.jpg

Ha az űrbe nem is, de a TIME 100 magazin "A század 100 legrosszabb ötlete" listájába így eljutott Uganda. Az UFO-kutatást is támogatta, természetesen ő maga is látott UFO-t a Viktória tó felett 1973-ban. Vélhetően mindezen érdemei miatt az "Őméltósága Al-Hajji Doktor Idi Amin Dada, Tábornagy, Örökös Elnök, VC, DSO, MC, Minden Földi Vadak és Minden Tengerek Halainak Ura, az afrikai Brit Birodalom, és különösképpen Uganda Meghódítója" címet ajándékozta magának. Az MC-t túlzásnak tartjuk, állítólag egyáltalán nem volt jó benne.

 (a képen szándékosan nem ez a beteg fasz van, az Éj anyánk című filmből részlet. a róla készült leghíresebb film: Az utolsó skót király)

4 komment

Címkék: diktátor Uganda Afrika Hitler Idi Amin

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr407408040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chloé Fairchild 2015.04.30. 11:50:13

Azért kis Hitleres bajuszkával autentikusabb lett volna a bácsi, ezzel a sooo 80's körszakallal úgy néz ki, mint egy kotonföldön dolgozó rabszolga, aki azt várja, hogy mikor zuhanhat a napba

Bolcs_es_szexi 2015.04.30. 13:50:39

"a kontinens / tébolyult legfelsőbb vezér mutató" éppen hogy nagyon ALACSONY arrafelé! MEGVAGY!!! MUHAHHAAHAHAHAHA!!! :)

Bolcs_es_szexi 2015.04.30. 13:55:28

Az írás ezen kívül a szokásos igen magas nívójú, érdekfeszítő és egyben rendkívül szellemes, nem csalódtam!
süti beállítások módosítása