2015.08.10.
14:05

Írta: Zoli Kovács Négy

A mélytengeri Justin Bieber - avagy mire jó a takonytest

#518: 12 hülye állat sorozat! Valójában ezek közül egyik állat sem hülye, mert nem elvárás velük szemben, hogy a városi önálló életre való alkalmasságban, és problémamegoldó skillekben felvegyék a versenyt velünk. Mi viszont nagyon hülyének érezzük magunkat, ha rájuk tekintünk, és úgy érezzük, hogy az Ablak-Zsiráf elkendőzte előlünk a világ egy igen szórakoztató szegmensét. A könnyebb azonosíthatóság végettE el is neveztük őket. Természetesen lakásban mind egyformán tartható, hálás jószág. Ma debütál a sorozet 6. kiváló résztvevője.

6. A Löttyedtfaszhal

blob1.jpeg

Ha valaha elképzelted milyen lenne a Sebaj Tóbiás - The Movie, akkor most örömmel mutatjuk milyen lenne ott a főellenség (később az Xbox változatban a pályavégi főszörny): Blobfish - latin szlengben psychrolutes marcidus - a neve, és egy mélytengeri pikkelytelen hal. Bár lehetne, de nem szomorú löttyedtfaszhalnak hívják magyarul, hanem még sehogy. Ez lehet amiatt van, mert még nem dőlt el, hogy a szomorú a halra vagy csak a faszra vonatkozik - mit lehet tudni?

A Csendes-óceánban 100 és 2800 méter közt kempel a dög - ez sok mindent megmagyaráz. Justin Bieberhez hasonlóan izmai gyakorlatilag nincsenek, de a pop apródjától eltérően neki azért valaha voltak, csak azokból kocsonyát csinált az evolúció. Szüksége van erre a cuccra, mert úszóhólyag azokban a mélységekben már nem működik, helyette ez a takonytest menedzseli a emelkedést/süllyedést. Sokkal többet nem tudni róla, enni például még nem látták - ebben meg kicsit a szuperhősökre hasonlít. Az a tipp, hogy főleg a rákokat kedveli, de sokat azokból sem fogyaszt, mert kicsit szobanövényszerűen éli az életét. Nem nagyon mozog, javarészt csak sodródik. Biztos van nektek is ilyen haverotok aki így lett fizika-számtech szakos tanár, meg már családja is van, de igazából csak hagyta magát.

blob2.jpg
Szóval alapvetően elég unalmas házi kedvencnek, meg macera is akkora nyomást előállítani akváriumban amit szeretnek ezek, pedig tuti volna rá kereslet, ahogy a kopasz macskákra is van. Olyan csúfak szegények, hogy megbaszni sincs kedvük egymást (bár ez pandáknál is probléma, szóval nem biztos, hogy a külsőn múlik), így a vízben élő sok más erkölcsös jószághoz hasonlóan fizikai érintkezés nélkül paráználkodnak. A csaj lepakolja az ikrákat, a srác meg ha arra jár, ráveri. Huncutkodás hard! Rendes, mert aztán őrzi a fészket. Mondjuk a vizekben amúgy is nagy kultusza van az elbaszott reprodukciónak: a medúzák a legnagyobb rajok ebben, kimaxolták ezt, ők valóban elnövénykedik (helyhezkötött polipként) a bakfis éveiket, mielőtt elkezdenének aktívan tinderezni. Ezt egyébként nemzedékváltakozásnak hívják azok, akik szoktak ilyenekről beszélgetni.meduza.jpg

 

2013-ban a Ugly Animal Preservation Society által rendezett szavazáson elnyerte a legrandább állat díjat, amihez dísztáviratban gratuláltunk, megérdemelt siker. Már az is csodálatos, hogy egy ilyen szervezet létezik, és nekik köszönhető a We Can't All be Pandas című kötet is, ami a kedvenc kis szörnyeik albuma, és aminek a borítójára teljesen jogosan került fel ez a kis cukiság.ugly-animal-book-cover-266x300.jpg

Szerdán érkezik az 5-4-3-2-1. helyezett. Már nagyon izgulnak!

 

2 komment

Címkék: evolúció állatvilág medúza bieber blob fish

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr497675004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

honestesiologist 2015.08.10. 14:17:28

A számláló alapján én voltam az első, aki olvasta. Komoly ez a zselé-test, kíváncsi lennék, hogyan működik pontosan.
süti beállítások módosítása