2013.07.10.
07:22

Írta: Horváth_Kálmán

Tetűből rúzs

312979_250913074948933_6239812_n.jpg

#180 Az E120 az élelmiszeripar egyik legprímább színezőanyaga: a természetüknél fogva nem vörös színű italok (Cherry Coke is tartalmazza), ételek, rúzsok, stb. elengedhetetlen alapanyaga, ettől lesz olyan kívánatos, kárminos árnyalatuk. Az E120-at pedig a bíbortetűből állítják elő, ami egy speciális kaktusz parazitája, a tetűből a színezőanyagot pedig úgy vonják ki, hogy a tetveket összegyűjtik, forró vízgőzben megölik őket, majd porrá törik, vízben kifőzik, és az átszűrt oldatba ólom-acetátot öntenek, amitől a festőanyag kiválik. Ezt alkoholban oldják és tömény sósavval elbontják, majd éterrel és kloroformmal egy kurva bonyolult és unalmas feldolgozáson megy keresztül, amíg a folyamat végén jóízűen el nem fogyasztjuk vagy magunkra nem kenjük.

(eredeti bejegyzés)

Szólj hozzá!

Címkék: bíbortetű speciális összetevők

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr885393439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.