2013.08.09.
07:44

Írta: Horváth Oszkár

Cenzúrázták a Tom és Jerryt

tom-jerry-cenzura.jpg#210 A Tom és Jerry 1950-ben készült #048-as "Saturday Evening Puss" című epizódját cenzúrázták később, amikor a CBS-en adásba került, tekintettel a kor jellegzetes társadalmi hátterére. Tom gazdáját, Mammy Two Shoest, aki az eredeti felállás szerint kövér fekete, sok ékszert használó (macskát tartó) nő, egy vékony fehér, kicsit Sporty Spice és Bree Van De Kamp közé pozícionálható lapostalpúcipős (eltés) (macskát tartó) picsára cserélték.

Hogy finomak legyenek.

De azért ha megnézitek, az eredeti karakterhez csak kopognak, a fehér nőhöz viszont már bekötötte a MATÁV a telefont… ezt a cserét a CBS több epizóddal elkövette. Minden jelenetet újrarajzoltak és újraszinkronizáltak, amiben Mammy Two Shoes szerepel.

Az eredeti epizód: 

A cenzúrázott változat:

(eredeti bejegyzés)

1 komment

Címkék: film cenzúra rajzfilm PC

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr895371743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2013.08.09. 10:26:47

nofene... én nem is emlékszem erre a fehér bölcsészre, csak a (rendkívül kreatív és tréfás nevű) mami túsúzra. a CBS keze nem ér el Magyarországig :)
süti beállítások módosítása