2013.08.10.
08:07

Írta: Horváth_Kálmán

Ki tud több öngólt lőni?

317071_269363093103931_1481799699_n.jpg

#211 A világ legbizarrabb focimérkőzését 94-ben, a Shell Karibi-kupán játszották. Az előzmény az volt, hogy Grenada megverte Puerto Ricot 2-0-ra, Puerto Rico pedig 1-0-ra verte Barbadost. A csoport utolsó mérkőzését Grenada játszotta Barbados ellen, utóbbiak egyetlen esélye az volt, ha legalább két góllal verik meg Grenadát, ugyanis akkor a gólarány miatt biztos továbbjutók lettek volna a csoportból. Két szabály volt a csoportmérkőzéseken: döntetlen esetén hosszabbítás van az első rúgott gólig, illetve a hosszabbításban rúgott gólok kétszer annyi pontot érnek. A meccs vége előtt nem sokkal Barbados vezetett 2-1-re, de úgy tűnt, hogy a továbbjutást jelentő második gólt nem fogják tudni megszerezni. Innen vett bizarr fordulatot a mérkőzés: a Barbadosiak szándékosan rúgtak egy öngólt, így a meccset döntetlenre hozták, hogy elkerülhetetlen legyen a hosszabbítás. A nagyon szépen felvezetett öngól itt:  

5 perc volt hátra a meccsből, Grenada rájött, hogy mi a Barbadosiak taktikája, ezért hogy elkerüljék a hosszabbítást a kezdőrúgás után ők is megindultak a saját kapujuk felé, hogy 2-3-ra kikapva zárják a meccset és elkerüljék a hosszabbítást. A Barbadosiak villámgyorsan kiépítették mindkét kapu előtt a védelmüket és nem engedték, hogy gólt vagy öngólt rúgjanak a Grenadaiak, végül a sikeres taktikájuknak köszönhetően hosszabbításra került sor, Barbados lőtt egy gólt (ami a hülye szabályok miatt kettőt ért), megnyerte a meccset és továbbjutott.

(eredeti bejegyzés)

Szólj hozzá!

Címkék: foci

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr665445774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása