2013.04.19.
11:32

Írta: Horváth Oszkár

Az ampersand jelentése

hetty.jpg

#98 Az összefűző karakter (&) angol nevének (ampersand) eredete: maga a jel az ABC utolsó karaktere volt. A jelentése "és", a szimbólum a latin "et" (és) karaktereit ábrázolja. Gyakran a magánhangzók elé az ABC felsorolásakor az érthetőség kedvéért bemondták, hogy "per se O", vagy "per se I", azaz "önmagában O", beleértve az összefűző karakter kiejtését. Ebből következik PERSZE, hogy ha perszeperszézel angol nyelvterületen, akkor az értelmes, mert nem magyarul van, hanem latinul.

No és a lényeg, hogy amikor Hetty King kis tanítványai 1837 körül sorolgatták az ábécét, a végén valahogy így fejezték be: "X, vájl, Z(ed), and per se AND". Ebből csicskult aMpersand-re az andperseand, mint ahogy az IWIW adatlapokon is felüti a fejét egy-egy külöMben, egyéPként, vagy azoMban. Előfordul még a "@#%/!_!&" karaktersorozatban is, melynek jelentése: rohadt szar szemét szar alak. Vagy te.

(eredeti bejegyzés)

Szólj hozzá!

Címkék: tv angol nyelv

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr855234773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása