2013.11.05.
08:38

Írta: Horváth_Kálmán

Troll zeneszerzők

Beethoven_Deaf_by_Artigas.jpg

#298 A klasszicista és romantikus zeneszerzők - Wagnert  kivéve - életük vége felé mind kurva nagy trollok lettek: a már süket Beethovent például annyira utálták az akadémián, hogy állandóan elhangolták a zongoráját, valószínűleg ez is közrejátszhatott a Hammerklevier zárótételében szereplő eljátszhatatlan fúga megalkotásához, ami tényleg úgy hangzik, mintha egy bespurizott egér szaladgálna egy Hammond-orgonában. Beethoven amúgy süketségével úgy vette fel a harcot, hogy zongorájába helyezett egy kis falapocskát, ráharapott, és amikor az a hangok hatására rezonálni kezdett, a fogakon keresztül a koponyacsonton át elvitte a rezgést a hallócsontocskákig.

Mozart akkora kibaszott seggfej lett öregkorára (35), hogy a temetésére már csak a kutyája kísérte el, spúr csaja pedig egy szégyentelenül olcsó sorsírba helyeztette két másik koporsóval együtt, ahonnan pár év múlva kitúrták, hogy még párszor el lehessen adni a sírhelyet - senki nem tudja, hogy manapság merre lehetnek a maradványai.

(eredeti bejegyzés)

2 komment

Címkék: Beethoven Mozart

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr755613285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vattafakkabanda 2013.11.05. 12:40:25

Egyszerűen ellenállhatatlan a vágy, hogy ezen a helyen osszuk meg az arra érdemes közönséggel:

Troll himnusz, premier előtti demo:

www.youtube.com/watch?v=JZemwMgcKOI

vattavakka

Frissenfacsart Licsi 2013.11.05. 12:50:44

Innen nehéz megítélni, de Constanze addigra inkább csóró volt, mint spúr, nem?
süti beállítások módosítása