2013.04.05.
09:49

Írta: Horváth Oszkár

A kereskedelmi tévé nem SZAR

fogyaszto.jpg

#84 A kereskedelmi tévé nem szar. A nem előfizetéses kereskedelmi tévé terméke nem a műsor, hanem a néző, akit a hirdetőknek ad el, onnan van bevétele. Válság esetén azoknak a cégeknek marad pénze hirdetni, akik olyasmivel kereskednek, ami mindig kell: gyorsan forgó fogyasztási cikkekkel, szappannal, mosószerrel, élelmiszerekkel. Ezek a legszélesebb réteget kell elérjék, mert amit kínálnak, azt mindenkinek kínálják: ezért kell majdnem mindenkinek tetsző műsort bemutatni, átlagosat, iskolázatlanabbak számára is értelmezhetőt és befogadhatót.

Azon belül is a háztartás beszerzéséről döntő tévénéző anyukákat. Nekik geciszar az ízlésük, pláne ha még átlagoljuk is. Az ő bőrükbe bújhatunk egy sima "kapcsolgatáskor".

Az "apának" gyártó autós cégek még reklámoznak, ők inkább a minőségen spórolnak, és igyekeznek éppen annyira szar autót adni, hogy a szervizhálózat legyen a jobbik bolt - élen az egyik etalonnak gondolt német gyártóval. A sörösök pedig elérték, hogy amit 15 évig német ízléstelenségnek cikiztünk (radler), azt most kellemes citrusos faszom élményként nyaldossuk be a strandon ugyanannyiért, mint egy sör, harmadannyi alkohollal és ugyanennyivel kevesebb jövedéki adótartalommal. Ez a citromos, narancsos, kiwis, zserbós, linzeres, túrótortás, barbis helókittys sör. Hogy ne gondoljuk magunkat csőbuzinak, sörárat fizetünk ezekért, és akkor SÖR IS, kuss, kész, pont.

(eredeti bejegyzés)

1 komment

Címkék: tv termék fmcg

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr905196730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komojtalan 2013.04.05. 13:00:39

Most melléfogtál, mert az ízesített sörök duplán adóznak, úgy is mint alkohol és úgy is mint üdítő. Amúgy tényleg szarok.
süti beállítások módosítása