2013.07.20.
08:06

Írta: Horváth_Kálmán

Zomba, Bieledeld, Argleton

316898_254601397913434_259429084_n.jpg

#190 Ami a magyaroknak a Kretén magazin által páratlanul népszerűvé tett Zomba, az a németeknek Bielefeld: a 330.000 lakosú város létezését sokan megkérdőjelezik, egy népszerű hoax szerint az egész várost csak a kormány vagy a CIA találta ki. A Bielefeld összeesküvés terjesztői az "Ismersz onnan valakit? Voltál már Bielefeldben vagy ismersz valakit, aki már volt ott?" keresztkérdésekkel próbálják elhallgattatni azokat, akik a város létezése mellett érvelnek. Amúgy a bielefeldi polgármester kiadott egy hosszú közleményt, hogy igenes léteznek, csak szerencsétlen módon pont április elsején jelent ez meg, így pont visszájára sült el a dolog. 
Az angoloknak nem túl meglepő módon mindennek pont az ellentéte jutott: Argleton nevű városuk valahogy felkerült a Google Maps-re, azt meg mindenki tudja, hogy amire van releváns találat, az létezik. Nos, Argleton a kivétel: egy adatbázis hiba miatt került csak fel a térképre egy üres mező közepére és tényleg nincs ott semmi, a Google 2010 decemberében, amikor kijöttek az első "I visited Argleton and all I got was this T-shirt" feliratú pólók egyszerűen eltávolította térképéről.

(eredeti bejegyzés)

Szólj hozzá!

Címkék: városok

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr335403942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása