2013.08.12.
07:13

Írta: Horváth_Kálmán

11 milliárd százalékos infláció

304095_270150929691814_177300278_n.jpg

#213 Zimbabwei állampapírokba nem érdemes fektetni: többek között az elmúlt évszázad egyik legsúlyosabb inflációja köthető az országhoz (10 év alatt 11 milliárd százalékosan inflálódott a pénzük), a képen látható bankjegy amikor kijött picivel többet ért egy amerikai dollárnál, de két hét múlva már csak 63 centet adtak érte. A helyi Matolcsy György gazdaságélénkítés gyanánt azt találta ki, hogy zúzzák be a fizetőeszközt és az ország inkább használjon valamilyen külföldi valutát. Ez nem túl meglepő módon olyan mélyre juttatta az országot, hogy oda már csak megafonnal lehet lekiabálni. 
Amiért még kurvaszar hely Zimbabwe a hatalmat gyakoroló Robert Mugabe mellett az a helyi narkóhasználat: a gazdagabbak belövik magukat heroinnal, elalélnak, a csóróbbak pedig ugyanazzal a tűvel leszívják a hernyóval telített vért és belövik maguknak, ami egy ennyire HIV-fertőzött országban gyakorlatilag az öngyilkosságnak egy bizarr, hosszúra nyúló formája.

(eredeti bejegyzés)

Szólj hozzá!

Címkék: Zimbabwe

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr165456710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása