2013.11.20.
07:14

Írta: Horváth_Kálmán

Miért ne legyél Afrikában albínó?

421553_349909058382667_994556580_n.jpg

#313 Albínónak lenni szopás: eleve Szudánban agyonverik őket, mert balszerencsét hoznak a babona szerint, Tanzániában viszont ők a jó szerencse zálogai és azért verik agyon őket, hogy talizmánokat készíthessenek különböző testrészeikből. Azért, hogy ne ássák ki a viszonylag természetes módon elhalálozott albínókat hatalmas köveket helyeznek a sírjukra, amik viszont így markerként működnek a fosztogatók számára. Zimbabwéban megerőszakolják az albínó asszonyokat, mert aki fehér négerrel kúr = meggyógyul az édszből a hiedelem szerint. Ez amúgy egy elég esélykiegyenlítő jellegű hiedelem és van benne valami heisenbergi is, miután maga a MÓDSZER elkezdése idővel elemészti annak ALANYÁT.

A melanin hiánya miatt a szivárványhártyájuk szinte átlátszóvá válik, emiatt elképesztő mértékben fényérzékenyek, másrészt az éleslátásuk sem fejlődik megfelelően - a teljes albinizmustól szenvedők nagy része nem tud jogsit se szerezni. Az albinizmus ellentéte a melanizmus, amikor a melanin túlságosan felhalmozódik, ez főleg az állatvilágban figyelhető meg, emiatt van fekete nyúl, párduc, gyík, stb.

(eredeti bejegyzés)

Szólj hozzá!

Címkék: albínó Afrika

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr515639538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása