2015.08.05.
08:32

Írta: Horváth Oszkár

A scrabble-nyerő kolibri megelőzi a péniszalakú halat

#517: 12 hülye állat sorozat! Valójában ezek közül egyik állat sem hülye, mert nem elvárás velük szemben, hogy a városi önálló életre való alkalmasságban, és problémamegoldó skillekben felvegyék a versenyt velünk. Mi viszont nagyon hülyének érezzük magunkat, ha rájuk tekintünk, és úgy érezzük, hogy az Ablak-Zsiráf elkendőzte előlünk a világ egy igen szórakoztató szegmensét. A könnyebb azonosíthatóság végettE el is neveztük őket. Természetesen lakásban mind egyformán tartható, hálás jószág. Íme a sorozat 11-10-9-8-7. eleme.

11. Az Orralborda

A babirussza különös ismertetőjele, hogy olyan, mintha egy vaddisznó étteremben dolgozna, és éppen egy adag bordát próbálna szervírozni. És egyébként valóban a disznófélék családjába tartozik. Mint Torrente.

10-babirusa.png

10. A Péniszbaleset

A tengeri ingola létezése tovább feszegeti azt a kérdést, hogy miért néz ki némelyik halfajta alulról úgy, mint egy fasz, másrészt hogy csak azért, mert Raszputyin bréjét letesztelték a Will It Blendben, miért kell rögtön azt gondolni, hogy ez egy külön állatfaj. Sajnos azt kell mondjuk, hogy létezik dunai ingola és tiszai ingola is, pedig lakossági igény nem nagyon van rá. 

9-lamprey.jpg

9. A MolyLibri

Az embermedvedisznók osztályába tartozik a kacsafarkú szender, amit Magyarországon is láthattok, és könnyű kolibrinek nézni, egy molyféle, és hosszú pödörnyelvével szittyózza a virágokat. Angolul hummingbird hawk-moth, részben duruzsoló hangja, részben tollra emlékeztető mintázata miatt. Mi macskondnak becézzük. Esetleg MOLYLIBRI, amely a szóösszetétel mindkét tagjában hordoz az olvasás szerelmeseire vonatkozó mesterkélten szellemeskedő utalást, és közben utal a moly és a kolibri jellegre is. Nagyon információgazdaságos elnevezés, 9 betűben ennyi minden, és így még Scrabble-ben is kirakható (és ér).

8-hawk-moth.jpg

8. A Faszorrú bába

Az angolul csak "dumbo octopus" névre hallgató grimpoteuthis egy tintahalféle, egyfelől hordozza az elefántok és a kisfaszú kövér emberek vizuális jellegzetességét, és közben méltó emléket állít homlokikertestvérének, a Boeing 747-esnek. Emberrel létesített szexuális kapcsolatban odaadó, gyengéd partner, amolyan bújós kiscica, de ha kihozzák belőle, akkor igazi vadmacska - mint a Havanna lakótelep 16-44 éves kor közötti, ocelotmintás ruhákat hordó műkörmöseinek bármely darabja.

7-dumbo-octopus.png

7. A Jetimegoldás

A kiwa hirsuta esetében a tudomány sem tudott elvonatkoztatni az asszociációktól, és ha nem jegyre megy a beszámoló, akkor "jeti ráknak" hívják, amely egyébként, ha időben észreveszik, gyógyítható. 10 lába van, ez stimmel. Egyúttal megoldást ad a sokévtizedes problémára, mely szerint tehát nem azért nehéz lefényképezni a Jetit, vagy csak homályosan, MER' NINCS, hanem mert tök kicsi, és rosszfelé néztünk.

 6-yeti-crab.jpg

Legközelebb a 12 kedvenc hülye állatunk 6. példányának szentelünk egy oldalt a rossztanulók búvárzsebkönyvében, és egy hét múlva érkeznek a finalisták.

 

2 komment

Címkék: állatvilág kacsafarkú szender tatárantilop babirussza tengeri ingola molylibri grimpoteuthis jeti rák

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr677674740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szőkebácsi 2015.08.23. 12:17:48

Mint '87 óta havannai lakos kikérem a tintahal nevében ezt az összehasonlítást! SOSEM néztek ki a műkörmösök olyan jól mint ez a mütymüty, nem mellékesen azoknak a komplett feje egy faszra hajaz, nem csak az arcuk közepe. Az ocelotmintás cucc oké, bár már a neonrózsaszín a trendi - és a zokni, flip-flop papucs kombó.

2015.08.28. 16:26:52

@Szőkebácsi: Megnevettettél, köszi. :) A mütymüty nagyon helyes név. :)
süti beállítások módosítása