2014.02.18.
08:53

Írta: Horváth_Kálmán

Kitartott középső ujj Észak-Koreának

67088_494028020637436_2113283809_n.jpg

#403 Észak-Koreába nagyon kevés vagányság szűrődik be, az is általában a fogságba esett külföldiektől: a fuck off kéztartást például 1968-ban tanulták meg a kémkedésért lecsukott USS Pueblo kémhajó legénységétől. Az ottani hatóságok, bár akkortájt még annyira sem figyeltek az országimidzsre, mint manapság, azért próbálták azt a képet sugallni magukról, hogy legalább a foglyokkal jól bánnak, ezérta fogságba esett katonákkal és matrózokkal aláírattak egy bűnösségüket elismerő és bocsánatért esedező nyilatkozatot, illetve elkészítették róluk az alábbi képet is. Az élesebb szeműek kiszúrhatták, hogy a felső képen látható 8 emberből négynek égnek áll a középső ujja – ők így próbáltak elhatárolódni a koreaiak PR-tevékenységétől. A képek elkészülte után a lap szerkesztőinek is feltűnt, hogy nem teljesen szabályosan ülnek a jenkik, de ők kimagyarázták a dolgot azzal, hogy Hawaiion ezzel a kéztartással kívánnak jó szerencsét egymásnak és igazából ők is csak ezt szerették volna az észak-koreai népnek üzenni. 11 hónapos fogságuk alatt még forgattak velük egy szintén fuck off-okkal teli propagandafilmet is (alsó kép ebből egy részlet), sőt, az egyik észak-koreai futballklub sportolói londoni turnéjuk során a foglyoktól eltanult kézmozdulatokkal kívántak jó szerencsét a derék camdeni polgároknak egy kiadós lincselést kockáztatva ezzel.

maxresdefault_1.jpg

Aztán sajnos az egyik amerikai lap felfigyelt a képre, megírták a történetet a helyes értelmezéssel,ez pedig a mutogatók szerencsétlenségére visszajutott fogvatartóikhoz is, akik jól el is verték őket.

(eredeti bejegyzés)

Szólj hozzá!

Címkék: fuck off tengerészek Észak-Korea

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr885814207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása