2014.03.28.
07:35

Írta: Horváth Oszkár

Lutra-albummal álcázza magát a rabló... poloska

thief-poloska.jpg

#441 "Te mondd, hogy rablópoloska, a te hangod mélyebb!" - az acanthaspis petax egy rablópoloska, Kelet-Afrikában és Malajziában bejelentett szavazó, és szerinte jó ötlet, hogy a legyilkolt és részben elfogyasztott hangyák maradványait testére ragasztja egyfajta álcaként. Mint a Predátorban, az Apokalipszis mostban vagy a Tökéletes katonában a zorall gyerekek, akik a megölt katonák füleit hordják nyakláncként.

Komolyabb piackutatást nem végzett előtte, mert bár nagyobbnak és így veszélyesebbnek tűnik, hol van az leírva, hogy a 36 darabos hangya-Merci csomagolás nem indítja be egy-egy majom nyálelválasztását. Olyan lehet ez a hangyaevők számára, mint nekünk a filé, hogy nem kell a csontokkal meg szálkákkal gecizni, elég levenni a londínert a csomag aljáról (ha ajándékba lesz). A HÁTIZSÁK svEjci, többfunkciós: a madarak nagyobbnak látják, és ezért nem feltétlenül támadnak rá. Az ijesztő nevű ugrópókok rossz helyen támadják be (valamelyik hangyát nézik létfontosságú szervnek), ilyenkor a poloska csak eldobja a hátizsákját és elszalad a következő éjjel-nappaliig rendőrt hívni. A hangyák pedig az ismerős finom illatok miatt egészen közel engedik, hogy aztán ők is bekerüljenek a rögtönzött Lutra-albumba.

Az ember elől az evolúció nem védi a fajt, mert Adidas papucs ráejtéssel ártalmatlanná lehet tenni. De ettől visszatartanánk mindenkit, mivel ez a faj saját jogán sokkal régebben van jelen a Földön, mint mi és a papucskáink. De azért mégis goranga egy mozdulatból papucsozni 47 pontot, na.

A városi homo sapienstől csak azok az ízeltlábúak vannak biztonságban, amelyek a falon közlekednek, és egy-egy úttörő, vértanú példányuk irgalmatlan barna pacát hagy a festésen, így nyerve könyörületet az őt követő generáció számára, akiket már a festés miatt senki nem üt le. Az ilyenek közül a legjobb protektív PR-rel a "halottbűzű bogár" vagy büdösbogár elnevezésű, amely már veszély esetén is odabüdösít, de nyilván az a büdös belülről jön, szóval szétnyomkorászás helyett érdemes inkább lassan hetekig arzénozni, vagy spáros nejlonzacskóval meglepetésszerűen megfojtani, vagy ha csengetnek, megkérni, hogy ő nyisson ajtót, és akkor gyorsan kilökni.

Eredeti bejegyzés

Szólj hozzá!

Címkék: rovar magántulajdon Afrika

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr415880828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása