2015.04.10.
09:01

Írta: Horváth Oszkár

Dama Raland patkány

#476 A Damaraland turkáló nem egy új kilósruha-bolt, hanem a turkálófélék családjába tartozó rágcsáló. Angolul "vakond-patkány", amely tulajdonképpen a munkaköri leírása neki. 

De nem is ezért érdekes, hanem az, hogy MENNYI ESÉLY VAN ARRA, hogy egyazon állat neve a volt vőlegényedre hajaz, míg ábrázata inkább a jelenlegi férjedére? Egyszerűen kísérteties vicce a természetnek és a tudománynak, amin Nostradamus is orrlufival röhög, hogy jóslatszerűen egy élőlényben egyesült valaki életútjának néhány állomása, beleértve annak példamutató mérföldköveit is.

damaraland_mole-rat.jpg

Ide tartozik például az, hogy ez a két ismert emlős - sőt, egyáltalán gerinces! - faj egyike, amely euszociális, azaz az állatvilág legfejlettebb társadalmi szerkezetét mutatja (mint a méhek, darazsak, termeszek). Együttműködésben nevelik akár egymás gyermekét (pipa), az egyes kolóniákban egymástól teljesen eltérő generációjú felnőttek élnek (pipa), és magukat szaporodni képes és nem szaporodni képes kasztokra osztják fel (pipa). A Damaraland turkálóknál a nemszaporodó egyedek gondoskodnak a szaporodó egyedek utódairól is (pipa), például az élelem előállításával (pipa), és különböző építőmérnöki alkotások felhúzásával (pipa), pipa (pipa) - (szó szerint rendre: itt). Azt nem írják, hogy az euszociális állattársadalom elzárja-e a társadalomra veszélyes + köcsög módon viselkedő elemeket (de amúgy pipa), a méheknél rendesen lerendezik a parasztkodókat.

Damaraland egyébként a 2003-ban elhunyt san (bushman) Nᴉxau ǂToma hazájának, Namíbiának a Nógrád megyéje.

Azt már talán kár is kibontani, hogy a damaraland, vagy bizonyos vádpontokban csak D. Raland, a turkálóféléken belül a Fukomys nembe tartozik! Ami angolul kimondva már egyenesen torrentés. (Ejtsd: "fuck homies". Értsd: vagy hajléktalant kúrj, vagy falubelit!) Köszönjük, tudomány, köszönjük, állatvilág, köszönjük, Namíbia.

5 komment

Címkék: állatvilág Afrika

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr457354392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bolcs_es_szexi 2015.04.10. 13:26:30

Tanuljatok már meg írni, az összes helyen elbasztátok a Damu Roland nevét! Ráadásul azt meg sem említitek, hogy tegnapelőtt sikerült a föld alól a felszínre verekednie magát!

Bolcs_es_szexi 2015.04.10. 13:27:03

Tanuljatok már meg írni, az összes helyen elbasztátok a Damu Roland nevét! Ráadásul azt meg sem említitek, hogy tegnapelőtt sikerült a föld alól a felszínre verekednie magát!

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.11. 11:24:47

Bekapcsolt a fosógép?

Féltek, hogy mi lesz, ha az egykor Schwarzeneggerrel meg Stalloneval kolbászoló, mára egy lesajnált provinciában a szerencsejáték-biznicben nyomuló szőrmók zsizsi nőcskéjét előszedi a bíróság, mert a Napot is lehazudta az égről, hogy az exét sitre vágathassa?

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.11. 11:26:42

A képen egyébként nem patkány, hanem földikutya van, baromarcok!

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2015.04.11. 16:32:03

turkáló. neked nem kell semmit tudni, elég, ha elolvasod.
süti beállítások módosítása