2015.07.16.
13:33

Írta: Zoli Kovács Négy

Az Antikrisztus Krisztus és egyéb csibészségek

#511 Az Úr azért rakta a földbe a dinoszauruszcsontokat, hogy próbára tegye a hitünket - mondta egyszer egy amerikai prédikátor MC. Sokak szerint meg pont a prédikátor urat tette ezért a Földre. Mi az utóbbiakhoz húzunk. A keresztények - akiket a startup idején még ateistáknak hívtak a rómaiak - mielőtt még tévéprédikátorokat termeltek ki, számtalan ágat / klubot / szektát hoztak létre az évszázadok során. Ezek közül egyik kedvencünk a shakerek, akik a cölibátust annyira komolyan vették, hogy gyakorlatilag kihaltak. Freudot megelőzve RÁJÖTTEK, hogy minden bűn forrása a kúrás, nem kell kúrni, azt rend lesz. Megcsinálták. Kihaltak. Azért itt jár a respekt. A vallások általában nem a következetességükről híresek, de ők ezt a különhálást kimaxolták.

Káprázatos Joseph Smith és követői - a mormonok - sztorija is.  Tárgyalástechnikai Houdini volt a fickó, egy térítő-ninja. Az USA-ban talált arany táblákat - amin egyiptomi(!) hieroglifák voltak egy amerikába került zsidó törzsről - SAJNOS csak ő láthatta, és amint lefordította azok tartalmát, vissza is kerültek az égbe, de ettől ő simán alapított erre egy vallást helyesírási hibákkal díszített könyvével. A Barney Stinson "az új az mindig jobb" inverzét "a régi mindig jobb" vonalat tolják az amisok is, akik szerint a világ elérte a csúcsot 1840 körül. A helyükben mi megvártuk volna a WiFi feltalálását mielőtt készre jelentjük a világot, de ők tudják.

Néhány ilyen példa és némi bibliaolvasgatás után arra jutottunk, hogy valamiért a vallások elkötelezett hívei bármit képesek beszopni, ami RÉGI. Ellenben ha valami új, akkor már hajlamosabbak kételkedni a népek. Talán ezért sem volt annyi követője José Luis de Jesús Miranda-nak, pedig szerinte mindenki nyomorult, aki nem az ő követője. Kellemes puerto rico-i úr volt, szolíd arany öltönyben ha tehette, és még a neve is passzolt. Tök oké volt az érvelése, miszerint ő Jézus egyenesági leszármazottja, avagy második eljövetele, ami eleve akkora félreértelmezés, mint a bölömbikaviadal. (Valami elbaszott saját logika mentén szerinte ő volt az Antikrisztus is, de szerintünk csak a Krisztus brand összes formáját akarta stipistopizni. Aztán most meg már halott.)  Megdöbbentő módon hasonló az érvelési módszere a Bibliának is meg a prófétáknak is: 'Hidd már el, tesó! Mondá az úr, eskü."

jose-luis-de-jesus-miranda1.jpg

És itt felmerül a kérdés: mi kellene azoknak, akik várják Jézus második eljövetelét, hogy egy hétköznapi szerény, jó szándékú emberről (lásd Jézus v1.0) elhiggyék, hogy ő a Jézus 2? A legtöbb jelöltet simán lehülyézik és ezzel le is van zárva. Lehet, hogy már 2-3 Jézust is buktunk emiatt. (disclaimer: a szerény, jó szándékú említésekor nem a puerto rico-i jelöltre gondoltunk)

Az meg a másik, hogy valamiért az összes próféta kizárólag négyszemközt találkozott az Úrral, aki tényleg nagy tróger: megvan a hatalma, hogy akár az összes lélekhez szóljon egyszerre, mégis időnként kiválaszt egy csórit, akivel aztán eldumálgatnak, és a végén megbízza, hogy erről tájékoztassa a TÖBBIEKET is. Sőt, ha legközelebb jössz, akkor is egyedül gyere! (pl Mózes a hegyre, Joseph Smith meg a többiek)

Az Úr egyébként is nagy csibész és simán fityiszt mutat időnként még az ultráinak is. Az ohio-i Monroe-ban 250.000 dollárból felállított kikúrtmagas (19 méter) Jézus mell(!)szoborba (Touchdown Jesus / Super Jesus ) pl villám csapott, ami aztán ettől le is égett. De volt pár drámaibb húzása is, és itt most a tömegszerencsétlenségektől, háborúktól, járványoktól, emberi gonoszságtól tekintsünk el. 1277-ben XXI. János Pápa - aki egyébként Summulae logicales címmel írt elég raj művet és úgy általában is egész felvilágosultnak számított + orvos is volt a kornak megfelelő OKJ-s szintet bőven meghaladó tudással - a természeti törvényeket eretnekségnek nyilvánította. Ez sajnos nem tartotta vissza az egyiket - a gravitációt -, hogy még abban az évben egyik éjjel meg ne ölje őt a pápai lakosztály mennyezetének leszakadásával. Nyugodjék békében.
king_of_kings_statue.jpg
 

Szólj hozzá!

Címkék: vallás keresztény mormon mormonok shaker shakerek

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr867630084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása