2015.05.13.
16:03

Írta: Nagz

Démonűző, problémamegoldó szakrális péniszek

drukpa.png

 #491 A vajrajána buddhizmus Andy Warhol-ja egyértelműen Drukpa Kunley volt a 15. században. Az "5000 nő szentje" nevet azzal érdemelte ki, hogy a Lángoló Bölcsesség Mennyköveként aposztrofált falloszát megfelelő testnyílásba helyezve segített elérni a Nirvanát egzisztenciális problémákkal küzdő perfect 10-eknek, akik felteszem modern nyugati szemmel nézve is csak maximum erős négyesek lehettek. Ez a faszmánia itt nem maradt annyiban: amikor Bhutánban népszerűsíteni akarták a buddhizmust, akkor Kispál dalszövegeket és választási plakátrongálásokat megszégyenítő módon rajzolta tele kolostorok falát pöcsökkel + a tetőkre hatalmas fasz-szobrokat helyezett, merthogy ezek majd milyen jól elűzik a gonoszt. A mém elég jól elterjedt: Bhutánban a mai napig erektált péniszek rajzolgatásával kívánnak egymásnak jó szerencsét a helyiek. 

Állítólag démonokból is tudott segítőket varázsolni azzal, ha arcon csapta őket a rettenetes falloszával. A démonok - emberek választóvonalat a néphit szerint egy pár centis, dohánnyal töltött kis büdös rúd képviseli, többek között ezért is az egész országban be van tiltva a gonosz dohányzás, azaz mind kültéri, mind beltéri nikotinfogyasztásért börtön jár. Lehet, hogy több értelme van ennek egészségmegőrzés szempontjából, mint a Norbi Update-nek. Érdekes adalék a fentiekhez, hogy az országban kb. mindenhol megtalálható marihuánát a malacok moslékjába keverik, hogy többet zabáljanak és hamarabb elérjék a vágósúlyt, pedig ha ők szívnák el, akkor az országban a GDP helyett bevezetett Bruttó Nemzeti Boldogság index is magasabbra kúszhatna. 
marakannon.jpg

Egy valamivel szomorúbb eset Japánban a Mara Kannon szentély: két földesúr vérre menő vitája addig fajult, hogy egyikük a másik fiának a fejét levágta, majd hogy a vétlen áldozat beazonosítása semmiképp se fulladjon kudarcba, a pöcsét is lenyisszantotta és csatolta az ajándékkosárhoz. A helyiek felháborodásukban emeltek egy kommemoratív falloszt (a fejre nem jutott fókusz így Q2 zárásakor), majd annyira rákaptak, hogy benépesítették a környéket meredező kőpöcsökkel, jócskán megnehezítve a helyi rágcsálók közlekedését a megszokott útvonalon. Érdemes a témát belengetni megrögzött japanofil ismerősök körében, akik inkább a shinto-zen-teaház vonalon mozognak, mert ez teszi igazán teljessé a képet a mértéktelen anime-jpop-csápospornó fogyasztást kiegészítve. lingam-space3.jpg

Shiva a hindu hitvilágban az elmúlás és változás istene, akit a beangyalporozott Kali istennő megölt és miközben a beleiből csemegézett, beleült a még halál után is erektált isteni szaporító szervrendszerbe, hogy - lassan gépelem - a teremtés köre teljesen bezáruljon. Ezt a fennkölt pillanatot a Lingam hivatott megtestesíteni, ami egy félreérthetetlen henger alakú test. Ezt kell vízzel vagy tejjel megnedvesíteni majd mély meditációba esni a környékén, ahonnan még rád lát. A vallást Star Wars fan mélységű átéléssel gyakorlók egy kis verziót is tartanak maguknál, amit kedvükre dörzsölgethetnek, mialatt azon elmélkednek, hogy milyen jó, ahogy egy teknős hátán 4 elefánt tartja a korong alakú világunkat. Elmebajok találkozása, de legalább vicces.

 

7 komment

Címkék: buddhizmus vallás fasz pénisz hinduizmus Japán Bhután

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr467451514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dobisan · http://www.dobosistvan.info 2015.05.13. 20:02:26

Terry Pratchett utalás befigyelt. :)

szil_ 2015.05.14. 17:24:46

Hát ez a síva-faszmánia, egy fokkal kevésbé morbid, mint az elvileg saját istenük húsát és vérét evő keresztények mai napig tartó szokása.

maretz 2015.05.14. 23:19:28

@szil_: Ezt legfeljebb azért gondolhatod, mert fogalmad sincs arról, hogy a keresztények mit és hogyan esznek :) De azért cuki, hogy a második komment már nettó keresztényellenesség... azért ezt valahol a tizedik környékén vártam volna, amikor megérkeznek az igazi gecc nagyágyúk :)

szil_ 2015.05.14. 23:40:45

„Ő mielőtt önként átadta magát a szenvedésre, kezébe vette a kenyeret, hálát adott, megtörte, tanítványainak adta, és így szólt:

VEGYÉTEK, ÉS EGYETEK EBBŐL MINDNYÁJAN, MERT EZ AZ ÉN TESTEM, MELY ÉRTETEK ADATIK.

A vacsora után ugyanígy kezébe vette a kelyhet is, majd ismét hálát adott, odaadta tanítványainak, és így szólt:

VEGYÉTEK, ÉS IGYATOK EBBŐL MINDNYÁJAN, MERT EZ AZ ÉN VÉREM KELYHE, AZ ÚJ ÉS ÖRÖK SZÖVETSÉGÉ. EZ A VÉR ÉRTETEK ÉS SOKAKÉRT KIONTATIK A BŰNÖK BOCSÁNATÁRA. EZT CSELEKEDJÉTEK AZ ÉN EMLÉKEZETEMRE.”

inebhedj - szerintem 2015.05.15. 08:24:41

@szil_:

No, ezért nehéz hinni az általános választójogban, és a modern (nyugati) demokráciában.

Danubium 2015.05.18. 13:35:55

@szil_: Szövegértési problémáid megoldása sajnos nem a közösséget terheli.

Danubium 2015.05.18. 13:38:02

Bámulatos, milyen laza könnyedséggel bélyegez bármit is elmebajnak, aminek jelentéséről nem kíván tájékozódni.
Az ilyen autizmus elmebaj.
süti beállítások módosítása