2015.05.27.
11:00

Írta: Zoli Kovács Négy

A koreai Wehrmacht-légió

asiannazi.jpg

#497 Fogságba esni egy háborúban nem kunszt, de négyszer már azért értékelhető eredmény. Négy koreainak sikerült. Szerencsétlen srácokat még a japán seregbe sorozták be, ahol már eleve semmi keresnivalójuk nem volt - de legalább volt rá esélyük, hogy valaki beszéli a nyelvüket - ám aztán a nomonhani csatában sikeresen szovjet fogságba estek. A korszak etikettjéhez igazodva gyorsan be is sorozták őket a Vörös Hadseregbe. Innentől már egyenes út vezetett keresztül a szovjet birodalmon egészen a harkovi csatáig, ahol a németektől védték az orosz anyaföldet, míg újra fogságba nem estek és a pufajkát Hugo Bossra (többek közt a Wehrmacht egyenruha is ez a brand volt, amit a közhiedelemmel ellentétben nem tervezett, "csak" gyártott kényszermunkások alkalmazásával a divatház) az orosz IBUSZ-t pedig németre cserélték. Ekkor már nem nagyon volt kivel barchobázni egymáson kívül, csak elképzelni tudjuk milyen kényelmetlen lehet szolgálni egy hadseregben ahol még azt sem tudod elmagyarázni, hogy milyen nyelven beszélsz, de szerencsére minden szinten kilógsz a többiek közül.
Show must go on! - nem álltak le, a német hadigépezet átcsoportosította őket Normandia védelmére ahol aztán amerikai fogságba estek (ekkorra már kezdtek belejönni). Az amerikai katonák napokig nem értettek szót velük, mert bár odáig gyorsan eljutottak, hogy nem teuton kamaszok kerültek a kezükre, de azt pontosan nem tudták, hogy milyen nyelvet is beszélhet a 
négy tájidegen fiatalember, akik egy német erődöt védtek szemlátomást nem őszintén. Innen az lett volna a szép, hogyha az amerikaik is besorozzák és bevetik őket például Ivo Dzsima-nál, de ők inkább egy angol fogolytáborba szállították a japánnak gondolt szerencsétleneket, ahonnan pár hónap múlva szabadon engedték őket. Egyikük, Yang Kyoungjong további sorsáról lehet csak biztosat tudni: ő 1947-ben letelepedett az Államokban és érthető módon ki sem mozdult nagyon onnan 1992-es haláláig.

Koreában iszonyú nagyot ment a történet, 2011-ben filmet is készítettek belőle:

 

 

 

 

 

30 komment

Címkék: korea hugo boss Wehrmacht

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr857495304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2015.05.27. 19:25:32

Az ilyenből miért nem a Monty Python készített filmet?

Girhes Joe 2015.05.27. 21:46:33

Ha úgy vesszük, földkörüli útnak is beillett. :D

babhun 2015.05.27. 23:55:23

Néhány kiegészítés: nem kevés koreai szolgált részben a Manchukuo Császári Hadseregben, részben pedig a japán gyarmati Kwantung hadseregben. Pak elnökasszony édesapja, Pak Csong-hi a Kwantung hadsereg tisztje volt.
Ezen kívül mitől lett volna négy - vélhetően jobb ellátás miatt - fegyveres (vagy méginkább fegyvertelen Hiwi - Hilfswilliger) szolgálatot vállaló koreai fiatal egy egész "koreai Wermacht légió".
A film egyébként nagyon látványos és klassz de nem hiszem, hogy sok köze lenne a valósághoz.

Zoli Kovács Négy 2015.05.27. 23:58:32

@babhun: az IBUSZ sem az igazság. szeretek itt hazudgálni. :)

kvadrillio 2015.05.28. 08:25:30

VÉLETLENÜL ?????? BIOLÓGIAI FEGYVERT ???
Véletlenül élő antraxot küldtek szét
Előző cikk
Nyomtatás
2015. május 28., csütörtök 08:01, frissítve: csütörtök 08:06 , forrás: MTI

Egy amerikai katonai laboratórium a múlt héten véletlenül élő lépfene-baktériumot (antraxot) küldött szét kilenc magánlaboratóriumba az Egyesült Államokban, de a lakosságot nem fenyegeti veszély – jelentette be az amerikai védelmi minisztérium szerdán.

Négy embernél elővigyázatosságból antibakteriális kezelést kezdtek, illetve védőoltást kaptak. Egy küldemény az amerikai hadsereg egyik dél-koreai támaszpontjára került. Az első közlések szerint ez sem jelentett kockázatot az alkalmazottakra, ám egy Szöulban később kiadott amerikai közlemény szerint 22 katonát ott is megelőző kezelésnek vetettek alá. Megbetegedésnek nincs jele, a veszélyes anyagot megsemmisítették – tette hozzá a közlemény.

A Pentagon illetékese kifejtette, hogy az anyagot a biológiai fegyveres fenyegetések elleni kutatások céljára küldték szét a múlt héten, és a szállítmányban inaktív baktériumnak kellett volna lennie. Utólag derült ki, hogy az anyag előzetes kezelése ellenére a baktérium egy része aktív maradt. A minisztérium vizsgálja, hogy pontosan milyen hiba történt – jelezte a szóvivő.

A küldő laboratórium Utah államban, Dugwayben van. A tévedést a marylandi fogadó laboratóriumban fedezték fel, és azonnal értesítették a többi érintettet.

Amerikai kormányzati illetékesek szerint nem zárható ki, hogy a dugwayi intézetből már korábban is került ki hasonló módon élő baktérium.

A lépfene (antrax) egyes formáiban magas halálozási aránnyal járó fertőző betegség, amelyet a Bacillus Anthracis nevű baktérium okoz. A hidegháború idején több országban is előállítottak antraxot biológiai fegyverként.

soarvány 2015.05.28. 09:41:31

nem csak háromszor estek fogságba?

Zoli Kovács Négy 2015.05.28. 09:45:59

@soarvány: a japán (kényszersorozás, akkor lettek einstandolva Koreától) volt az első, a szovjet a második, a német a harmadik és a szövetséges/amerikai a negyedik.

kvadrillio 2015.05.28. 10:16:35

Itthon
Kötelező lesz a holokausztról tanulni a Pázmányon
MTI2015.05.26. 21:44

Kötelező tárgyként tanulnak a holokausztról a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatói szeptembertől - jelentette be Szuromi Szabolcs, az egyetem rektora kedden Budapesten.
Erről tudnia kell
Fotó: Pályi Zsófia - Origo
Fidesz: zárja ki Kovács Bélát a Jobbik
Forrás: Paul Murray / John Moore Örökségvédelmi Szolgáltatások
Feltárultak a zárdaélet sötét titkai
Forrás: Salisbury Régészeti Kft.
Gepidákra bukkantak Berettyóújfalunál
Csak így kapnak diplomát

Szuromi Szabolcs kiemelte: a holokauszt és emlékezete című tárgy a "bevezetés a katolikus hit rendszerébe" kurzus mellett, az alapozó közismereti tárgyak között kap helyet, és a PPKE valamennyi karán bármilyen képzésen tanulmányokat folytató hallgatóknak a diploma megszerzésének előfeltétele lesz. ?????????????????????????????????????????

OHHH ! NEM BALOG ZOLTÁN AZ EMBERI ERŐFORRÁS OKTATÁSÜGYIMINISZTER, HANEM ILAN MÓR ...IZRAEL NAGYKÖVETE ?????????
AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁ
SOK TÖRIKÖNYVEIT IS IZRAELIEK ÍRTÁK ÁT !!! MIJAFASZVAN EBBEN AZ ORSZÁGBAN ???? ORBÁN: MAGHYARORSÁG LEGYEN....MAGYAR !...MAGYXAR !!!...MAGYAR ??? ORSZÁG !!!!!

IZRAEL MIÉRT POFÁZIK BELE A MAGYAR OKTATÁSÜGYBE ?????

drover(fanyul társa) 2015.05.28. 10:38:29

@kvadrillio:

Talán mert Magyarország egyszer nagyon komolyan belepofázott a zsidók életébe?

csak találgatok...:)

kvadrillio 2015.05.28. 11:04:12

@drover(fanyul társa): MAJD MÉG KITALÁLUNK SOK DOLGOT, AMIÉRT MAJD NEM LEHET DIPLOMÁT KAPNI ! PÉLDÁUL AKI A ZSIDÓ GÁZAI TÁMADÁST KRITIZÁLJA AZ SEM KABHAT CSAK A FASZÁHOZ !
kvadrillio 2015.05.28 10:46:58
@kvadrillio: .....mert eddig csak a nyelvvizsga meglétéhez kötötték a diploma átvehetőségét, most már a holokamuhoz kötik......MI LESZ A KÖVETKEZŐ ZSIDÓ ILAN MÓRI FASZSÁG ??????????????????????????????????????? BASSZAMEG AZ ANYJJÁT AZ ILYEN FASZ "MAGYAR" KURMÁNY !!%!!!!!!!!!
kvadrillio 2015.05.28 10:48:11
...ha a leendő diplolmás NEM SZOPJA LE ILAN MÓR FARKÁT...AKKOR NEM KAP DIPLOMÁT ????????????????????
BASSZAMEG !!!

kvadrillio 2015.05.28. 11:07:36

...EZEK A ZSIDÓK SEMMIBEN NEM KÜLÖNBÖZNEK A FANATIKUS ISZLAMISTÁKTÓL, AKIK MÁR KISGYEREK KORUKBAN ELŐRE-HÁTRA INGVA MANTRÁZZÁK A KORÁNT......A ZSIDÓK A KOLOKAMUT MANTRÁZZÁK EGYFOLYTÁBAN, AMIT IZRAELBEN NYUGODTAN CSINÁLHATNAK, DE MIÉRT POFÁZNAK BELE MÁS ORSZÁGOK OKTATÁSI RENDSZERÉBE ?????????
UGYAN OLYANOK A HOLOKAMU KULTUSZUKKAL, MINT A FANATIKUS ISZLAMISTÁK !!!!!!

kvadrillio 2015.05.28. 11:09:28

@kvadrillio: Az izraeli nagykövet írja a magyar tankönyveket, miközben már Schmidt Máriát sem tartja alkalmasnak a legújabb holomúzeum vezetésére
Forrás: kuruc.info/r/26/121020/........

erol 2015.05.28. 11:12:10

@kvadrillio: Hagyd már abba, uncsi.

kvadrillio 2015.05.28. 11:26:12

...EGYBKÉNT NINCS OLYAN KIEMELVE, HOGY HOLOKAUSZ....., MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ VOLT ÉS ANNAK EGY NAGYON PICIKE RÉSZE VOLT A HOLOKAUSZT !!! ÉS ERRŐL MINDEN ISKOLÁS GYEREK TANULT EDDIG IS. MINT AHOGY AZ ELMÚLT 70 ÉV HÁBORÚINAK IS EGY NAGYON PICIKE RÉSZE A GÁZAI ZSIDÓ HÁBORÚ.........
DE A ZSIDÓK, MINDIG KI AKARJÁK EMELNI MAGUKAT , "KIVÁLASSZÁK " MAGUKAT A 7 MILLIÁRDNYI EMBERISÉG KÖZÜL.....:o)))))))))...NEVETSÉGESEK...:o)

kvadrillio 2015.05.28. 11:48:26

@kvadrillio: ...EZEK A ZSIDÓK SEMMIBEN NEM KÜLÖNBÖZNEK A FANATIKUS ISZLAMISTÁKTÓL, AKIK MÁR KISGYEREK KORUKBAN ELŐRE-HÁTRA INGVA MANTRÁZZÁK A KORÁNT......A ZSIDÓK A KOLOKAMUT MANTRÁZZÁK EGYFOLYTÁBAN, AMIT IZRAELBEN NYUGODTAN CSINÁLHATNAK, DE MIÉRT POFÁZNAK BELE MÁS ORSZÁGOK OKTATÁSI RENDSZERÉBE ?????????
UGYAN OLYANOK A HOLOKAMU KULTUSZUKKAL, MINT A FANATIKUS ISZLAMISTÁK !!!!!!

Horváth_Kálmán 2015.05.28. 15:42:54

@kvadrillio: Ez hogy jön ide? És miért ordibálsz?

Xiaolongimnida 2015.05.28. 20:48:30

"de legalább volt rá esélyük, hogy valaki beszéli a nyelvüket". Ömm. A japánok mióta tudnak tömegesen koreaiul? :) Most komolyan kérdezem. :)

Kimchi 2015.05.28. 21:29:31

@Xiaolongimnida: Nem tudom igy ertette-e a cikk iro, de akkoriban biztos nem ok voltak az egyeduli koreszkak a japan seregben.Akkor meg Korea japan kolonia volt szoval biztos rengeteg koreait soroztak be..

Zoli Kovács Négy 2015.05.28. 22:51:42

@Xiaolongimnida: valamint pont a koreai japán megszállás(ok) miatt vélhetően a japánok már szót értettek velük dirigálás szinten.

babhun 2015.05.29. 10:24:48

@Zoli Kovács: inkább tájékozatlanságnam mondanám.

Zoli Kovács Négy 2015.05.29. 10:42:46

@babhun: hadtestet, hadosztályt is írhattam volna. nyilván 4 ember nem egy légió, ahogy egy fogságba ejtő hadsereg sem utazási iroda. ahogy a besorozás oka sem az etikett volt. nem tudom értesz e. :)

kat12 2015.05.29. 20:34:39

@drover(fanyul társa):
Mikor is pofáztunk mi bele a zsidók életébe? Talán akkor amikor nem deportáltuk őket csak amikor bevonultak a németek és leváltották Horty Miklós kormányzót és megölték a fiát! Csak ez már el van felejtve és átírva zsidó olvasatra!

Chloé Fairchild 2015.05.30. 21:24:00

Szerencsetlenek:))))
Errol valamiert a Kincs ami nincs cimu pompas Bud Spencer (szamomra egyetlen nezheto) filmje jut eszembe, amiben Kamasuka a japan katona nincs ertesitve arrol, hogy a haboru veget er, es tovabbra is hosiesen kuzd. Bar ennek is van allitolag valosagalapja, Onoda Hiroo Japan kapitulacioja után meg 30 even keresztul bujkalt a Fulop-szigeten, mert nem hitte el, hogy vége a haborunak. Harcolt a szentem.

Chloé Fairchild 2015.05.31. 15:01:42

@Horváth_Kálmán: :))) Jopofa bar a mostaniakhoz kepest szokatlanul rovid-2014 valahogy kimaradt nalam toletek nektek titeket rolatok, senkit:)

Horváth_Kálmán 2015.05.31. 15:04:09

@Chloé Fairchild: pedig ezek a régi posztok voltak az ideális hosszúságúak, ide próbáljuk az újakat is visszanyesni, csak mind grafománok vagyok :/

Chloé Fairchild 2015.05.31. 15:13:28

@Horváth_Kálmán: szerintem azt a sztori is adja, hogy mennyit hozol ki belole- nekem igy is jo, ugy is jo, ha meg untattok ugysem jovok:D
Grafomania nem baj, ha ennyi fontos lexikalis tudassal es a mindennapi elethez nelkulozhetetlen informacioval parosul,a kozleskenyszer pedig mara mar mindennapos jelenseg, lsd fenn kis kvadrillot, teleorditja a vilagot a bajaival:)
süti beállítások módosítása