2014.04.03.
07:54

Írta: Horváth_Kálmán

Ha egészséges vagy, akkor lesz kémia!

SHAQ-AND-HIS-LADYFRIEND-01-1312918941.jpg

#447 A „nincs meg köztünk a kémia” típusú szakítószövegeknek néha van alapja, nem is akármilyen: evolúciós. Az orrban van egy erekkel elég alaposan átszőtt terület, aminek a funkcióját évekig nem tudták meghatározni, aztán elkezdték tesztelni feromonra, szájszagra, Kibédi Ervin fitymazsírjára meg mindenféle emberi testnedvre, aztán BIMM - egyszer csak bejelzett. A DNS-en, a 6. kromoszómán van egy HLA becenévre hallgató szövetazonosító, amely elég korrekt leírást ad az immunrendszerről: a különböző betegségekkel szembeni ellenálló-képességéről meg arról, hogy mikor volt utoljára kikapcsolva a tűzfal. Ezt a HLA nevű genetikai kódot képes feldolgozni az orrban lévő piciny terület és az agyban azonnal el is kezdi összemérni a saját HLA-jával azt vizsgálva, hogy mekkora az egyezés. A nagy hasonlóság ugyanazokra a betegségekre, kórokozókra való hajlamot jelenti, ami evolúciós szempontból nem éppen főnyeremény, ha viszont nagy az eltérés, akkor a nemi vágyért felelős tesztoszteronból, illetve a kötődést kiváltó oxitocinból álló koktél árad szét a testben és ilyenkor jön a megmagyarázhatatlan szexuális vágy a szuvas fogú kőműves irányába.

Az evolúció különleges ajándéka a monogámiát és a cölibátust választóknak, hogy azoknak az embertársainknak, akiknek több adatot tartalmaz a HLA-ja (vagyis több betegséget ismer, ergo jobb az immunrendszere), azoknak nagyobb a hónaljmirigye is, hogy még jobban tudjon büdösíteni a mellét verve, hogy milyen ellenálló a szervezete. Nekik ráadásul szimmetrikusabb az arcuk és az egész testfelépítésük is: a vírusoknak kevésbé ellenálló szervezetekben a gerincvelőben fiatal korban megtelepedő kórokozók az évek múlásával fejlődési zavarokat és ezzel karöltve aszimmetriát okoznak.

Napi Vagányság jótanács: legközelebb ha félrekúrsz, csak fogd rá az evolúcióra.

Kiegészítés: ha még mindig gyűjtöd a telefonkártyákat vagy reszelésnél csak a Nyan Cat dallamára tudsz ejakulálni, akkor a „nincs meg köztünk a kémia” duma azért valószínűleg csak kifogás.

(eredeti bejegyzés)

2 komment

Címkék: evolúció biológia kémia izzadás immunrendszer kúrás HLA

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr995889198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.04.03. 20:12:19

A fenti gorillának nem tudom mekkora lehet a hónaljmirigye....

Csekkliszt#10 2014.04.04. 01:12:49

A képen a kémia látszik, de a fizikàn és anatómián alapuló ergonometria nem :-))
J0, ez nagyon gonosz volt, csak zseniális a képi aláfestés.
süti beállítások módosítása