2013.03.07.
08:18

Írta: Horváth_Kálmán

Ahol még nem találták fel a tüzet

Port Blair_Anthropological museum_Sentinelese copy.jpg
#55 A „tetszőlegesen kiválasztott emberhez max. 6 emberen keresztül el lehet jutni” szabályt a Facebook elvileg redukálta 4-re, de a szentinelézekhez 100 ember is kevés lenne: India és Thaiföld között, a Bengáli-öböl peremvidékén, az Észak Sentinel-szigeten lakó kis közösséget olyannyira elkerülte a civilizáció, hogy a mai napig nem sikerült megfejteniük a tűzgyújtás tudományát, pattintott kőeszközöket használnak és a vuki nyelv, faszmutogatás illetve a kutyaugatás sajátos kombinációjával kommunikálnak egymással és a külvilággal. A sötét bőrű, alacsony, gyapjas hajú szentinelézeket még csak megbecsülni sem tudják hányan lehetnek (50 – 400 fő között lehetnek bármennyien), ugyanis az őket megismerni igyekvő antropológusokat mindig leöldösték, ezért a kapcsolatteremtő expedíciók során manapság 100 méterre megközelítik hajókkal a szigetet és kókuszdiókat dobálnak a bennszülöttekhez, ami bár eléggé állatkertes, de így legalább lehet róluk fényképeket készíteni.
A 2004-es karácsonyi cunami után a kutatók azt hitték, hogy az írmagjuk se maradt ezeknek a non-stop donaldkacsázó vagy fasztyűvel verető vadembereknek, de aztán amikor a kikémlelésükre küldött helikopterbe beleakadt pár hevenyészett nyílvessző a sziget irányából, akkor megnyugodtak.

(eredeti bejegyzés)

Szólj hozzá!

Címkék: Szentinelézek

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr475120732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása