2013.04.26.
08:03

Írta: Horváth Oszkár

Tartsd meg az aprót, te mocskos állat!

reszkessetek-betorok.jpg#105 A "Tartsd meg az aprót te mocskos állat!" idézet a Reszkessetek betörőkben nem egy valódi filmből származik. Kifejezetten a film kedvéért forgattak pár jelenetet egy kitalált, "Angels with Filthy Souls" című filmből. Ez az Angels with Dirty Faces című létező Bogart filmre akart egy utalás lenni, amelynek rendezője Kertész Mihály, és ez például kibaszott vagány dolog, meg az is, hogy a bristoli producer, Tricky 1998-as albumának címe innen ered.

Amikor lett Reszkessetek betörők 2., az írók úgy döntöttek, folytatják a kitalált filmet is a filmen belül "Angels with Even Filthier Souls" címen. A film plakátján az arcát fogó meglepődött kisfiú Edvard Munch Sikoly című festményét hivatott idézni, még embert nem találtunk, akinek ez leesett volna. 2009-ben az FX csatorna hálaadáskor 24 órán át ezt a filmet sugározta újra és újra.

A legótvarabb tudnivaló viszont a filmről, hogy azok a semmirekellő gyermekded rajongók, akik szerint az 1977-ben meghalt Elvis Presley még mindig él, azt a legendát ápolják, hogy az énekes egyszer megjelenik a filmben, szakállal. Igazi rohadt állatok. Persze. Zámbó Jimmy meg játszik a Taxidermiában. Mondjuk az tényleg.

(eredeti bejegyzés)

Szólj hozzá!

Címkék: film cameo

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr995247271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása