2013.07.26.
07:31

Írta: Horváth Oszkár

Állatkerti holokauszt

szidi.jpg

#196 1944-ben a 2500 állatot számláló állatkerti állomány Budapesten mindössze 15 túlélőt tudott felmutatni. Az elhullott állatokat jobb megoldás híján főleg bombatölcsérekbe temették el az állatkert területén, a finom változat szerint a veszteséget "részben maguk a harci cselekmények, lövedékek, robbanások, repeszek, épülettüzek okozták", a keményebb rész, hogy nem volt se takarmány, se fűtés, voltak azonban éhes környékbeliek, tehát aki a Dózsa György út környékén lakik, érezze, hogy felmenői egzotikusan étkeztek! Indítson gasztroblogot, legyen büszke a hagyományaira, ilyesmi.

Az arányokról nem emlékezik meg a történetírás, hogy 20 állatot ért akna, és 2465-öt megettünk, vagy fordítva. A Gundel hűtőkamrájában gondolom nem keresett senki túlélőket, hiszen ott nem lehetnek. Ebből a terítékből még 2012-ben is találtak zsiráf lábszárat remek régészek. Biztosan rágós volt. Érdekesség, hogy az állatkerti állatoknál az a szokás, hogy az anya nevének kezdőbetűjét kapja az utód, és jelenleg is Sz betűs állatok élnek Budapesten - így lett Seraf (Szeráf) egy 2012 elején született bébizsiráf, de karácsony előtt pár nappal egy idősebb társával együtt elpusztultak, amit a karácsonyra való tekintettel egy hónapig nem mertek bejelenteni, hátha valamilyen labilisebb kisgyereket a "NINCSEN MIKULÁS" sokkra ez már tettlegességre ösztönöz.

(eredeti bejegyzés)

Szólj hozzá!

Címkék: halál állatvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr905371737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása