2013.08.05.
07:35

Írta: Horváth_Kálmán

Új ez a ruha? Nem, marhaagyvelővel mosva!

317727_266568540050053_124562357_n.jpg

#206 Mosás után a ruhák puhasága a legtöbb öblítőnél szarvasmarha agy- és gerincvelőnek és egyéb állati kötőszöveteknek köszönhető. A mosás végén az öblítőtartályban összegyűlő sikamlós dzsuva lényegében ennek az eufemisztikusan hidrolizált kollagénnek hívott (de szokták hidrolizátumnak, kollagén peptidnek vagy hidrolizált zselatinnak is hívni, általában amikor elterjed valamelyik elnevezés – jellemzően a PETA-nak köszönhetően - akkor kitalálnak egy újat) anyagnak a kicsapódása. 
A vágóhidaktól gombokért megvásárolt marhatetemeknek így szinte a 100%-át fel tudják használni - a szőrökből például ciszteint készítenek, amivel a kenyeret lehet még jobb állagúvá varázsolni. A 90-es évek végén úgy gondolták, hogy a kergemarhakór miatt kissé aggályos lehet ezeknek az anyagoknak a használata, de aztán a „független” kutatóintézetek bebizonyították, hogy nincs mitől félni.

(eredeti bejegyzés)

Szólj hozzá!

Címkék: összetevők öblítő FMCG

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr445445012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása