2013.08.22.
07:30

Írta: Horváth_Kálmán

Kakapermet és alacsony súlypont: víziló

#223 A víziló nemcsak azért vagány, mert Washington szájában is non-stop volt egy kis darab belőle és mert növényevő emlős létére egy évben több embert megöl Afrikában mint az oroszlánok, tigrisek és a többi macskaféle összesen, de életmódja miatt is. Ürítéskor sajátságos területmegjelölésbe kezd, a végbeléből kipréselt több kilós ürülékét ugyanis farkával propellerszerűen szétpermetezi a szélrózsa minden irányba, mint ahogy itt is látható: 

A vízilónak annyira alacsonyan van teste súlypontja, hogy nem tud ugrani se: az elefánt mellett ő az egyetlen emlős, ami erre nem képes.

(eredeti bejegyzés)

2 komment

Címkék: víziló

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr715466147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xmas 2013.08.22. 10:07:54

Az utolsó mondatban az ok-okozati összefüggést én nem látom...
Az ugráshoz mindegy, hogy hol van a test súlypontja.

Horváth_Kálmán 2013.08.22. 10:15:34

Arra gondoltam, hogy alacsony súlypont => nagy tehetetlenség és ez kiegészülve a több tonnás testsúllyal akadályozza meg abban, hogy ugráljon, de ez tényleg nem derül ki a szövegből :)
süti beállítások módosítása