2013.08.26.
10:13

Írta: Horváth_Kálmán

Púzós poszt

#227 Régen minden jobb volt, a Moulin Rouge is. Az egyik legbizarrabb állandó fellépőjük Joseph Pujol "hangfenomén" volt, aki Le Pétomane (kb. "A Fingőrült") művésznéven szórakoztatta az úri közösséget a XIX. század végén. Pujol túledzett abdominális izmai megfeszítésével és elernyesztésével bármikor tudott fenekével hangokat előállítani, gyertyákat elfújni, de tetszőleges folyadék felszívása és méterekre kilövése sem okozott gondot neki. Korabeli beszámolók szerint a legélethűbben a tyúkok hangját tudta utánozni, de ágyúdörgésben és villámlásban is jó volt, sőt lemezt is adott ki:  

Érdekes információmorzsa, hogy nem minden púzás használja kimeneti nyílásként a feneket: ha a bélgáz valamely alkotóelemének (nitrogén, kénhidrogén, metán) parciális nyomása a bélben nagyobb, mint a beleket átszövő érhálózatban folyó vérében, akkor az adott gáz simán diffundál a vérbe, a vérrel a tüdőbe jut, ott a nyomáskülönbség miatt újra diffundál és kilép a vérből, majd a kilégzéssel a szájon át távozik. Ha legközelebb csőröztök valakivel, ez jusson eszetekbe. 

(eredeti bejegyzés)

Szólj hozzá!

Címkék: púzás

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr475477368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása