2013.11.21.
08:24

Írta: Horváth_Kálmán

Négy vagányság Sztálinról

hipster-stalin-11445.jpg

#314 1. A szovjet titkosszolgálat (NKVD) emberei nagy számban képviseltették magukat a pártkongresszusokon, ahol végtelenül kifinomult módszerekkel szűrték ki a beszivárgó kémeket: mindig figyelték, hogy ki az, aki Sztálin színpadra lépését követően a leghamarabb hagyja abba a tapsolást. Emiatt nem volt ritka, hogy 10-15 percig is tapsoltak ennek a rohadt állatnak, 3 dokumentált eset is volt arra vonatkozólag, hogy vén komcsik szívrohamot (egy esetben a tapsolás ütemétől szívritmuszavart) kaptak és nem a saját lábukon hagyták el a konferenciatermet.

2. Ugyanúgy összenőtt lábujjai voltak, mint Dan Aykroyd-nak vagy Ashton Kutcher-nek.

3. Hitlerhez hasonlatosan Sztálint is jelölték Nobel-békedíjra, 1948-ban.

4. Yakov nevű fiát a németek foglyul ejtették a szmolenszki csatában. A fiú még Sztálin hátszelével is csak hadnagyi rangig jutott, ez okozta a vesztét: amikor felajánlották a papának, hogy Paulus marsallért szívesen elcserélnék a kölköt Sztálin csak annyit üzent vissza, hogy hadnagyért marsallt nem adunk.

1 komment

Címkék: Szovjetunió Sztálin

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr935639553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J.László 2014.03.03. 21:40:29

Nem Sztálin hátszele ellenére lett csak hadnagy. Sztálin nem kedvelte legidősebb fiát, ezért hátszelet sem biztosított a számára.
süti beállítások módosítása