2013.12.08.
08:54

Írta: Horváth_Kálmán

Elkúrt focipályák

551557_363369993703240_351315476_n.jpg

#331 Chile fővárosában a santiagói nemzeti stadionban a focipálya közepére egy hatalmas magnóliafát ültettek a Pinochet-rezsim alatt kivégzett politikai foglyok emlékére, egy mérkőzést le is nyomtak így, a kezdőrúgást biztos valamelyik fészekből ejtették meg. Grönland labdarúgó-válogatottja viszont nem szerepelhet FIFA-rendezvényeken, mert a kontinensnyi ország területén képtelenek kialakítani egy kibaszott 105x68 méternyi füves vagy műfüves területet fával vagy anélkül. Kár, mert a sziget természeti kincsei simán nyújtanak annyi látványosságot, hogy egy unalmas meccs alatt lehetne például maga alá roskadó jéghegyeket nézni, már ha nem építik túl magasra a stadion karéját: http://youtu.be/CXCpDhGcW6U?t=2m3s

A Gönyű SE játékosai (és a hozzájuk látogató vendégcsapatok) évtizedekig játszottak csálén felfestett vonalak között, míg a Google térképalkalmazása rá nem világított a hibára. Viszonylag gyorsan (pár héten belül) kijavították és azóta a párhuzamosok már csak a végtelenben tudtak összefutni. 

gönyű.jpg

(eredeti bejegyzés)

Szólj hozzá!

Címkék: foci Grönland Chile

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr635653050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása