2013.12.20.
08:17

Írta: Horváth Oszkár

Első Bluetooth király

bt.jpg

#343 Az Animal Cannibalsnál is többféle kiejtés-korcsosulással közszájon forgó BLUETOOTH valójában Harald Blåtand beceneve, aki nem a Derrick egyik mellékszereplője, hanem I. Harald dán király. Neve (Blå - kék, tand - fog) azért maradt fenn, mert annyira szerette az áfonyát, hogy részben állandóan camambert-t rendelt a donpepéből, másrészt permanens kék volt tőle a foga. A dánok, svédek, norvégok is észrevették már korábban, hogy ők nem egy nép, az IKEA a mai napig figyel arra, hogy a (büdös) dánok városairól csak minél alávalóbb darabokat, szőnyegeket és lábtörlőket nevezzen el (lásd http://napivaganysag.blog.hu/2013/01/13/ikea_146).

Harald viszont a 900-as években egyesítette a dán, norvég és svéd törzseket, amely bravúrt szerették volna a Bluetooth protokoll arculatába építeni, hiszen laptopok, telefonok meg ilyen biszbaszok összekapcsolásáért mi földönfutó pórnépek is keserves csatákat vívunk. Harald amúgy annyira menő volt, hogy a monogramjából külön rúnát is bindzsiztek neki, ez manapság a bluetooth jele és így 1100 év alatt majdnem annyira erős szimbólum lett, mint a kereszt, a Nike-pipa vagy VV Veronika paplanszája.

Eredeti bejegyzés

Szólj hozzá!

Címkék: mobil svéd skandináv

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr585677853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása