2013.12.26.
07:28

Írta: Horváth_Kálmán

Jézus, az indiánok eredete és a Mormon egyház

582496_374300692610170_1527785991_n.jpg

#349 Fiatal férfiak, akik egész évben úgy öltözködnek, mintha locsolkodni mennének: frissen beretvált arc, fekete érettségiző öltönynadrág, fehér ing, visszafogott mintájú nyakkendő, csak a tojáshordó nejlonszatyor helyett Jansport hátitáska felel a logisztikáért + téglalap alakú névtábla a szívük felett. Na, ők az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának (lásd még: Mormon Egyház) misszionáriusai. A vallásuk alapja az, hogy a 1827 szeptemberében egy Joseph Smith nevű embernek látomása támadt: egy Moroni nevű angyal megsúgta neki, hogy hol találja meg a Biblia Extension Pack 1.1-et. Smith kiment a megadott helyre (a New York államban található Manchester egyik dombjához) és talált egy csomó egyiptomi hieroglifával teleírt aranytáblát illetve az ezek kiolvasásához szükséges mágikus köveket. A kódfejtés úgy zajlott, hogy beledobálta egy sötét cilinderbe a táblákat és a köveket, majd rázva, de nem keverve, koktélcseresznyével és citromhéjjal megszórva ki tudta olvasni a történetet, ami nagyon leegyszerűsítve arról szólt, hogy i.e. VI. században egy izraelita törzs kivándorolt az amerikai kontinensre és belőlük lettek az indiánok, akiknek Jézus a keresztrefeszítését követően nem sokkal megjelent és ismertette az evangélium tanait. Mivel Joseph Smith képtelen lett volna egyszerre a kalapból inhalálni és írni is, ezért felfogadott egy Martin Harris nevű embert, aki a tollbamondást rögzítette. Harris felesége nem túl meglepő módon csalónak tartotta Smitht, ezért azt javasolta urának, hogy mondja azt Josephnek, hogy pár oldalt elvesztett, azokat újra le kéne írni – ha szó szerint ugyanazt diktálja le az állítólagos próféta, akkor valid a dolog, ha eltér az új fordítás, akkor viszont faszság az egész. Smith elég ideges lett, amikor megtudta, hogy elvesztek a kéziratok, elküldte Harrist imádkozni a picsába, majd arra hivatkozott, hogy fentről azt az utasítást kapta, hogy ne szaladjon neki mégegyszer ugyannak a fordításnak (elvégre az Ószövetség vége és az Újszövetség eleje közül is hiányzik jópár oldal, legalábbis elég éles a váltás), inkább egy másik aranylapot dolgozzanak fel, amin kb. ugyanaz a sztori van, csak máshogy megfogalmazva. Persze amikor ezt hazavitte Harris és összehasonlította nejével az eredeti anyaggal, akkor csak nyomokban volt egyezés és a táblákat se látta soha senki. Hivatalosan az U.N.Sz.J.K.E.-nál 1890 óta nincs poligámia, ezt nagyjából amúgy be is tartják, a többnejűségnek az volt az értelme, hogy a nők csak férjezetten juthattak a mennyországba, aki hajadonként halt meg, az elkárhozott a gecibe a pokolban. Volt azért egy kiskapu: a már meghalt csajokat feleségül lehetett vetni és utólagosan így megváltásban részesülhettek.

(eredeti bejegyzés)

 

2 komment

Címkék: egyház poligámia Jézus Mormon

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr675653824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeme közé, laposan! 2013.12.27. 09:41:59

Ld. még: South Park vonatkozó része.

amayan 2013.12.27. 10:43:16

Azt kihagytad hogy eredetileg ugy gondoltak hogy a holdon 6 meteres emberek elnek, de aztan amikor kiderult megsem akkor kitoroltek a kis konyvukbol. Egy evig eltem koztuk Utahban, szuper volt.....
süti beállítások módosítása