2014.01.17.
08:10

Írta: Horváth Oszkár

Hiányos ábécék

anal-kingdom.jpg

#371 Száműzött betűk európai ABC-kben: a legnépszerűbb a Q, W, X és Y kerülése, érdekesebb azonban, hogy az olaszban nincs J és K, a portugálban K, a lengyel ABC-ben pedig V. Az itáliaiak emiatt nehezen találnak oda a JFK reptérre, illetve ennél is viccesebb, ahogy mondják hogy HD (ákkádé), vagy Mercedes SLK (eszelkappa), eleve a kappát a görögből kölcsönzik, ahogy az isteneik jó részét, csak átnevezték, mint a Filmslágerek magyarul kazettán a dalokat.

A gyakran hiányzó betűk és az európai nyelvek, amelyek hanyagolják: Q (feröeri, horvát, lengyel, lett, litván, számi, török). W (albán, francia, horvát, lett, litván, olasz, portugál, számi, török). X (feröeri, horvát, lengyel, lett, olasz, számi, török). Y (lett, litván, olasz, portugál, számi). Régebben az elvileg velünk rokon számi nyelveket országok szerint osztották fel, így volt norvég-lapp, svéd-lapp, finn-lapp és orosz-lapp számi, aztán kezdték keverni a lapszámmal, ami a nők lapja borítójára van írva, és akkor ezt befejezték.

MINDEMELLETT.

Az illusztrációnak használt képhez fűzném még hozzá, hogy micsoda egy szarfaszú apuka az, aki ráad a gyerekére egy UGYANOLYAN SZEMÜVEGET, ami miatt a céges ebédlőben kenyérgalacsinnal dobálják 3 éve, és összefingópárnázzák és szigszalagozzák a boxát, amíg nyaralni vannak anal kingdomban? Gyerek predesztinálása ugyanarra a sorsra. Anyuka szolidabb, ő csak a frufrut ültette át a nagyobbik porontyra. Úgy néz ki ez a család párosával, mint a 101 kiskutyában a kutyák és gazdáik... :(

Eredeti bejegyzés

2 komment

Címkék: nyelv

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr645749372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandeeh 2014.01.25. 10:13:24

A franciában tuti van z.
süti beállítások módosítása