#383 1. A házi sör csak egy paraszthajszállal valóságosabb dolog, mint a gyümölcstea, a pulykamellsonka vagy Xenu. Az éttermek, csárdák leszerződnek valamelyik nagy sörös vállalattal (magyar viszonylatban ez vagy a Heineken Hungariát vagy a Dreher sörgyárakat jelenti), hogy az ő és csakis az ő termékeiket forgalmazzák, ezért kapnak hűtőt meg kifakult napernyőket, és ha házi sört kérsz, akkor az esetek 99%-ban az adott sörgyár legszarabb sörét (a fenti két gyártót figyelembe véve Stefflt és Kőbányait) csapolják neked, csak magasabb áron.
2. A hortobágyi húsos palacsinta általában csirkepörkölt maradékból készül, kifőzdékben ezek egymást követő napokon kerülnek az étlapra. Hasonló reinkarnáción esik át a 80-as évek rettegett étele, a darált húsból készült fasírt, mert szintén ki tudja mi kerül bele - jó volna azt gondolni, hogy ez már elő nem fordulhat, de ne csapjuk be magunkat, inkább nézzük meg a YouTube-on, miből készül a chicken nuggets. Ha ez sem bizonytalanít el, akkor gondoljunk arra, hogy a menzás szleng a bélszínrolóra a bélroló.
3. Ha egy bor elfogyott, de ajánlanak helyette egy másikat, ami nincs a borlapon, még nem turistákkal is képesek elsütni, hogy egy ötször annyiba kerülő több tízezres palack kerül elő, ugyanattól a pincészettől.
4. Kártyás fizetéskor a borravaló hozzászámolása miatti lányos zavarunkban időnként kiszámolni segítenek a százalékot, ahelyett, hogy arra a sorra hívnák fel a figyelmet, hogy a szervizdíjat a végösszeg már tartalmazza, így még a jattra is adhatunk jattot.
5. A házhoz szállításnál sok helyen az ingyenes kiszállítás összeghatára az egytálételek fölé van húzva, könnyen előfordulhat, hogy egy levesért így többet fizetünk, mint egy leves+desszertért fizettünk volna.