2014.01.29.
08:34

Írta: Horváth_Kálmán

Éttermi trükközések

190391_467193006654271_275542081_n.jpg

#383 1. A házi sör csak egy paraszthajszállal valóságosabb dolog, mint a gyümölcstea, a pulykamellsonka vagy Xenu. Az éttermek, csárdák leszerződnek valamelyik nagy sörös vállalattal (magyar viszonylatban ez vagy a Heineken Hungariát vagy a Dreher sörgyárakat jelenti), hogy az ő és csakis az ő termékeiket forgalmazzák, ezért kapnak hűtőt meg kifakult napernyőket, és ha házi sört kérsz, akkor az esetek 99%-ban az adott sörgyár legszarabb sörét (a fenti két gyártót figyelembe véve Stefflt és Kőbányait) csapolják neked, csak magasabb áron.

2. A hortobágyi húsos palacsinta általában csirkepörkölt maradékból készül, kifőzdékben ezek egymást követő napokon kerülnek az étlapra. Hasonló reinkarnáción esik át a 80-as évek rettegett étele, a darált húsból készült fasírt, mert szintén ki tudja mi kerül bele - jó volna azt gondolni, hogy ez már elő nem fordulhat, de ne csapjuk be magunkat, inkább nézzük meg a YouTube-on, miből készül a chicken nuggets. Ha ez sem bizonytalanít el, akkor gondoljunk arra, hogy a menzás szleng a bélszínrolóra a bélroló.

3. Ha egy bor elfogyott, de ajánlanak helyette egy másikat, ami nincs a borlapon, még nem turistákkal is képesek elsütni, hogy egy ötször annyiba kerülő több tízezres palack kerül elő, ugyanattól a pincészettől.

4. Kártyás fizetéskor a borravaló hozzászámolása miatti lányos zavarunkban időnként kiszámolni segítenek a százalékot, ahelyett, hogy arra a sorra hívnák fel a figyelmet, hogy a szervizdíjat a végösszeg már tartalmazza, így még a jattra is adhatunk jattot.

5. A házhoz szállításnál sok helyen az ingyenes kiszállítás összeghatára az egytálételek fölé van húzva, könnyen előfordulhat, hogy egy levesért így többet fizetünk, mint egy leves+desszertért fizettünk volna.

(eredeti bejegyzés

Szólj hozzá!

Címkék: kaja tudatos fogyasztó trükközések

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr815780703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása