2014.04.11.
08:14

Írta: Horváth Oszkár

Az ember, akinek a bátyja ismer valakit, aki már látott pinát

cargo-cult.png

#455 Melanéziai benszülöttek eljutottak arra a következtetésre, hogy ha repülőkből segélycsomagokat dobnak le, akkor az égből (az ősök által) ledobált kaja összefügg a repülőgépek megjelenésével a MÁSIK IRÁNYBAN is. Azaz, ha fából repülőgépet építenek, akkor jönni fog a kaja. "Míg leng a lánc, meleg a deszka" - tartja a mondás.

Ahol repülőtér van, ott több csomag hull alá az égből, ERGO repülőteret kell építeni a kunyhók mellé. Ez odáig fajult, hogy fából fejhallgatókat fabrikáltak, és irányítótornyosat játszanak szakrálisan. Az Istenek a fejükre estek kólásüvege is hasonló jelenségre épül, és amikor C3PO magyaráz a bolhás kis Ewok maciknak a Jedi visszatérben, ott szintén ez a fajta fogékonyság kap teret. A Cargo Cult nem feltétlenül a repülőimádatot és ejtőernyős csomagok bálványozását jelenti, minden olyan törzsi hiedelmet és új vallási irányzatot jelent, ahol az idegen civilizációk, gazdasági folyamatok és technológiák meg nem értése miatt sajátos szertartásokat eszeltek ki. Némelyek komplett leszállópályákat építettek a dzsungel egy részének epillálásával, és dobtak rá szalmából (madárijesztő alapanyagból) pár már leszállt gépet, hogy érezzék a pilóták, hogy azért itt van forgalom, lehet, hogy van Starbucks is.

Tisztában vannak tehát a légiirányítás létezésével, de csak hallomásból. Az ilyen hiedelmek mögött általában valamilyen főokos sámán áll, aki levágja, hogy mi hogy működik, és utána ezt korrekt szemináriumok formájában leoktatja a többieknek egy MLM program keretében. Pont annyira hitelesen, mint az általános iskolai kisgyerek, akinek a bátyja állítólag látott már pinát, és ezért egy estére jobb nézettségi adatokat hoz a táborban, mint a Börtön ablakábant tudó gitáros fejpántos Axl Rose-nak öltöző nyálas gyerek.

Az "Operation Christmas Drop" egyébként az USA védelmi minisztériumának legrégebbi akciója, 1952 óta minden karácsonykor megszórják a Mikronéz-atollt és Kapingamarangi szigetét halászhálót, tornacsukát, tanszereket, kinyomtatott internetet, tartós élelmiszereket tartalmazó dobozokkal. Ami azért is tök jó, mert fogalmuk nincs, hogy mi az a karácsony és leszarják, illetve a korábban nélkülözhető kacatokra most már szükségük jött létre, de emiatt még 100 évig nem fog eszükbe jutni megtermelni ezeket a kacatokat. Így majd tök jól lehet modellezni, hogy milyen lenne, ha nálunk megszűnne az áramszolgáltatás, vagy a net. Összefoglaló nevén ezt hívják humanitárius szállítmánynak.

Eredeti bejegyzés

2 komment

Címkék: repülőgép Óceánia

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr316013500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nádori Gergely 2014.04.11. 23:42:26

A blog témájához kapcsolódik, hogy ennek mintájára nevezte Richard Feynman cargo cuét science-nek azt, amikor a természettudomámyok külsőségeit (statisztika, szóhasználat atb.) használják teljesen tudomámytalan állítások igazolására.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.04.12. 15:09:29

"gazdasági folyamatok és technológiák meg nem értése miatt sajátos szertartásokat eszeltek ki"

Ilyen nálunk is van. Összeesküvéselméletek, chemtrail, homeopátia, soroljam még? :)
süti beállítások módosítása