2015.04.15.
10:09

Írta: Nagz

Nazális munkamegosztás + naivitás

nostrils.jpg

 #478 Extrém esetektől eltekintve csak az egyik orrlyukunk szokott bedugulni. Azoknak a kedves olvasóknak, akik a Corvintetős spurit pszichoaktív csőgörényként használják valószínűleg már hiába mondjuk, de az emberi szervezet Bilderberg csoportja, a háttérből mindig irányító titkos szervezet neve: autonóm idegrendszer. Ez olyan dolgokért felel, mint például a szívverés, emésztés és egyéb, szándékosan nem kontrollálható funkciók (a tinédzserkori robbanóerekció a tavaszi fuvallattól más tészta), többek közt a két orrlyukkal is olyan dolgot művel, mint a buddy cop filmekben a fekete rendőrfőnök: leosztja, hogy hogyan működjenek együtt akaratuk ellenére, tehát az egyik orrlyukon inkább a belégzés történjen, a másikon pedig a kilégzés, ami szereposztás aztán minden pár óra elteltével megcserélődik. Nátha esetén a kilégzős részen aztán könnyen belátható okokból torlódás képződik, így a két feladatkör egy orrlyukra terelődik. Ha mindkettő bedugult, akkor az egyiket jobban bedugultnak érezzük: ez az éppen lazázós, telefonon youtube-ozó orrlyuk, akire az adott shiften a kilégzés szerepe jutott. Az orrdugulás (valamint a világhatalmi tervek szövése) elhárítására amúgy a leghatásosabb természetes gyógymód az orgazmus: a jó alvást, kötődést, boldogságot biztosító hormonok mellett még jelentős mennyiségű antihisztamint is termel. 

A fika sem csak arra van, hogy kiváló aerodinamikai tulajdonságait kihasználva a kistáskák lövöldözzék egymást vele vagy sormintákat tegyenek a kanapé háttámlájára: egyik fő funkciója, hogy a belélegzett levegőt lehűtse és kicsit meg is nedvesítse, máskülönben a natúr levegőtől kiszáradna a tüdőnk. Az immunrendszert is erősíti, és gyanítjuk, hogy a sós ízesítése miatt, de sokaknak nem elég az a kb. egy liternyi takony, ami naponta lecsorog a garaton és snack gyanánt (főleg a kisgyerekek és a parlamenti képviselők) nagy szeretettel fogyasztják önszorgalomból is. Kellemes vitaalap az is, hogy melyik undorítóbb: amikor az ember orrtúrás után csámcsog, vagy a kosztabletta (ún. Dirt Pill), ami a városi kisgyerekek immunrendszerének erősödését elősegítendő jött létre, válogatott szennyeződésekből, a spenót mellé vacsira.

Az orrlyukaknak a fiziognómiában (arcolvasás nevű áltudomány) az a szerep jutott, hogy ha a szemből nézett célszemély orra úgy áll, hogy belátni rendesen, akkor az illető eléggé naiv. Egyszer kipróbálom egy koktélpartin Taylor Swift-nél, max. ír rólam egy szakítós nótát.

1 komment

Címkék: fika orr test kosz levegő légzés takony taylor swift orrlyuk fiziognómia dirt pill

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr297362238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vittore 2015.12.02. 10:55:02

Basszus, te nem vagy százas. :) Alig várom, hogy a Fiam elég nagy legyen, hogy erről a blogról tanulhasson, valóban hasznos dolgokat. Ölni tudnék egy hasonló stílusú tanárést a gyerek sulijában.
Gondolom a tanaraknak is szar lenne ha a gyerekek szívesen járnának órára és jobban tanulnának.....
süti beállítások módosítása