2013.11.15.
08:43

Írta: Horváth Oszkár

Na milyen hangot ad a lófasz futás közben?

hamis-paci-vilagitoeszkoz.png

#308 Ma a lóról fogunk tanulni, nyissátok ki az NVR-eteket a paripánál. A mellékelt eligazító ábrát a Kék Ló nevű hipszterbutik- és italkiszolgáló egységben találtuk, egy mérsékelten rekreációsnak tekinthető NVR szerkesztőségi gyűlésen. A képről kiderül, hogy a lónak pl. ugyanazon a végtagján van a könyöke és a térde. Vajon melyik gyullad be, ha teniszezik? Régi gyanúnk, mely szerint a FASZ azért csúnya szó, mert a lónak a bréjét jelenti, és nem szép dolog más testrészeit lóéhoz hasonlítani, lásd még a teljes Rubint Réka életművet, aki azért szokott ilyet csinálni, illetve Sarah Jessica Parkert is erősen foglalkoztatja a kérdés: https://www.youtube.com/watch?v=XDV-UkF3D_Q . Merthogy a lófasz az ábra szerint "VASZURA", német kiejtés szerint faszura.

Szegény lovat további értetlenségbe taszítja az, hogy a hátsó lábain a felső ízület a térd, míg az elsőn az alsó. Tehát ha azt mondod egy lónak, hogy TÉRDELJ LE lécci, és jól csinálja, akkor hátrafelé fog lejteni.

Önállóan a lónak a HÁTÁT ismertük fel a képről, meg a patát, amin nincs patkó magától, azt a mercik elejéről veszik le. Illetve a csípőjét még tudtuk, mert odáig szokta felhúzni a farmert, ha diszkóba megy. A vaszura/vaszora több forrás szerint mást-mást jelent, urbandic szerint öregasszony picsájára mondják Székelyföldön (találó), más forrás szerint a heréik egykori HELYE, megint más forrás szerint a faszának szabad részét befoglaló tasak (nevezzük fitymának, csak ez méretre is akkora, mint egy kozák kucsma). A lényeg, hogy futásnál olyan hangot ad, mintha húzogatnád a szék lábát a konyhapadlón, ezt például az egészen elképesztően színvonalas magyar nyelvű contentet toló gyakori kérdések oldalról tudjuk.

Szóval ha valaki üget, és nyikorgó hangot ad, akkor nem üldözi egy csapágyas tolószékes kisfiú, vagy Pinokkió, hanem a lófasz az.

Eredeti bejegyzés

Szólj hozzá!

Címkék: állatvilág hangok németek

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr45634989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása