2013.11.22.
09:18

Írta: Horváth Oszkár

A Coimbrák miért kuzinok?

budterrence.jpg

#315 Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo (Bud Spencer) és Bastiano Joao Coimbra de la Coronilla y Azevedo (Terence Hill) (iázvédó, iászávedo, kinek hogy tetszik), mi a ráknak hívják egymást "kuzinnak"?

MERHOGY: az y a névben jelzi, hogy mindkettőjük apukáját Coimbra de la Coronillának, mindkettőjük anyukáját Azevedonak hívják. Akkor viszont tesók, nem? Az egyik lehetséges magyarázat, eltekintve a (máig) népszerű családon belüli kúrásoktól, hogy a két kis Coimbra grófgyerek egyaránt a szomszéd birtok lánygyerekeit vette el, tornasorban. Egyúttal, a gyakori spanyol Acevedo vezetéknév a portugál területeken Azevedonak írandó, talán a Coimbra apukák tök véletlenül szaporodtak ugyanolyan vezetéknevű anyukákkal. Miután egyikük büszként teszi hozzá, hogy y Azevedo (az anyukája), a másikuk únottan bólogat, hogy ja tényleg, talán mert ugyanaz az apukájuk, de más az anyukájuk, fater ráunt a nővérre, megrakta a húgot is, így a féltestvérek egyben unokatesók.

Több vitában elhangzik, hogy mindössze 2 ország hivatalos nyelve a portugál. Ezek valójában 8-an vannak, és a mai Portugáliát egykor szinte teljesen felölelő római provincia (és luxushajó:) Lusitania alapján luzofón országoknak is nevezik őket: Portugália, Brazília, Angola, Mozambik, a Zöld-foki Köztársaság, São Tomé és Príncipe (ez 1 ország, viszont 2 sziget, sampon és balzsam), Kelet-Timor éééés a méltán híres Bissau-Guinea. Ez nem kettő.

Eredeti bejegyzés

Szólj hozzá!

Címkék: család portugál kúrás elnevezések

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr135648950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása