2015.05.08.
08:48

Írta: Horváth Oszkár

Szépségverseny, világbéke, Chewbacca

#489 Érdekes adottságokra versenyt kiírni, bár mindig elmondják, hogy "rengeteget készülnek", de ha bármelyikünk 4x annyit készülne, akkor se nyerne semmit. A Guinness rekordok könyve sem számol be arról, hogy milyen éles verseny volt a "világ legmagasabb törpéje" cím célegyenesében, vagy hogy ki az ezüst és bronzérmes a "szőlőszemet szájjal legmesszebbről elkapó", és az "egy fán legtöbb évig lakó" vagy "17 évig kerítésnek dőlve álló ember" kategóriában.

chewbacca.jpg

A szépségversenyeken teljesen felesleges műsorszámként megpróbálják csillogtatni a versenyzők gondolkodását és társadalmi felelősségérzetét, teljesen irreleváns módon, valószínűleg a nézők természetes előítéleteiből adódó komplexusokat enyhítendő. Miért nincs a Nobel-díj átadóján egy olyan rész, ahol fürdőruhában is felvonulnának a jelöltek? Aki ilyenkor nem a világbékéért kampányol, az már csak dobogó alatt végezhet. Valójában egy szépségkirálynő a kapott figyelmet és a szépséget a legtöbbször valamilyen cél melletti kampányolásra tudja felhasználni, vagy televíziós/filmes szerepet vállal, ez következménye a szépségnek. Néhányan a női egyenjogúság mellett kampányolnak, de ehhez előbb közel meztelenre vetkőzve kell milliók előtt sasszézniuk, ami egy érdekes belépő ehhez. Az, hogy a "világ legszebb hölgye" cím több párhuzamos szervezésben is eldől, és ezen kívül számos Miss ÁFÉSZ és Miss Petőfi utca 5-7. mikroverseny van, amely teljesen feleslegessé teszi ezt a versengést.

Vannak azonban olyanok, akik olyan területeken futottak további karriert, amely nem a szépségversenyen szükséges skillek meglétéből következik:

  • Sarah Palin 1984-ben lett Miss Wasilla, majd később ennek az alaszkai településnek a polgármestere, és az első női republikánus elnökjelölt. Híresen hülye politikusnak állítják be, és ebben rengeteget segít. Talán erről a leghíresebb, de ez így is túlmutat azon, hogy a cím elnyerése után 3-4 évig valamilyen szociális cél érdekében kampányol.

  • Michelle Pfeiffer 1978-ban lett Miss Orange County, és "résztvevő" volt a Miss California versenyben, a színész karrier egyenes út a szépségverseny után, de a megyei verseny és Pfeiffer színészi sikerei közt éles a kontraszt, még a hollywoodi sztárok között is kevés a suttyó köznép által kiosztott 10 pontos értékelés, ő azonban birtokolja.

  • Eva Longoria 1998-ban a "Miss Corpus Christi, USA" címet nyerte el, lássuk be, egészen elborult dolog egy testi adottságok versenyt "Krisztus teste"-nek elnevezni, mégsem az nyer, akinek szép a szakálla, 33 éves, és lyuk van a kézfején. Golden Globe jelölés mellett fejlődési rendellenességgel rendelkező gyerekekért dolgozó saját alapítványt hozott létre, és egy gyerekmunkát bemutató dokumentumfilm producere lett.

  • Halle Berry Ohiot képviselte az 1986-os Miss USA versenyben, 2002-ben ő lett az első fekete amerikai, aki Oscar-díjat érdemelt ki női főszerep kategóriában, ami megint csak több, mint egy szerep az Isaurában.

  • Oprah Winfrey a leggazdagabb fekete nő, showműsora a legmagasabb nézettségi adatokat produkált műsor volt, 25 év alatt 47 Daytime Emmy díjat nyert - tegyük hozzá, hogy a "daytime" kategória külön a TV-Shop/Borostyán idősávban futó műsorok versenye. 2012-ig 400 millió dollárnyi jótékonysági pénzt toborzott, és Dél-Afrikában a nők vezető beosztásban való érvényesüléséért üzemeltet képzést. 1972-ben a Miss Black Tennessee versenyt nyerte meg (külön fekete verseny, a country zene egyik bölcsőjében ez fel sem tűnik)

angie-sanclemente-valencia-narco.jpg

Angie Sanclemente Valencia

  • A szépség világától talán legjobban elrugaszkodott versenyző Angie Sanclemente Valencia, volt kolumbiai szépségkirálynő és fehérnemű modell, akiről egyelőre bizonyítékok híján tartják úgy, hogy a világ egyik legdurvább bűnözői csoportját hozta létre, és a világ egyik legnagyobb drogszervezetét vezeti. A Reinado Internacional del Café versenyt nyerte meg 2000-ben, de 2 nappal később megfosztották a címtől, mert kiderült, hogy házas (EJNYE! az nem nőies!). Miután szakított előző helyes fiújával, aki drogkirály, saját "vállalkozást" indított, és feltételezhetően számos szépségiparban sikeres nőt toborzott, akik fordulónként 5000 dollárért szállítanak kolumbiai kokaint Cancúnon keresztül Nagy-Britanniába.

Hülye érdekességek is színesítik a fényvisszaverésben jeleskedők versengését:

  • A Miss America versenyben 1940-ig alapelőírás volt, hogy a versenyző fehérbőrű legyen. Ez a rövidtávú futóversenyeken is számos előnyt hozott a fehérembernek, mert utána mind a szépség, mind a szaladgálás kategóriában csúfos hátránnyal kellett tovább élniük.
  • A Miss America koronáért csak az szállhat harcba, aki nem házas - lehet ugyanakkor ELVÁLT. 1999-ben változtattak a szabályon, és elég becsszó megesküdni, hogy az illető nem házas, nem terhes, és nem fogadtak örökbe vagy szültek gyereket. Ezzel kurvára vigyázni kell, mert nők ilyet ne csináljanak. Legyen bennük tartás!
  • Amerikában (is?) rengeteg gyermekszépségversenyt rendeznek, ahol komplexusos anyukák saját sikertelenségüket orvosolhatják azzal, hogy kislányuk személyiségét már 3-4 éves korban tönkrevágják, 50 évesre jellemző műfogsort ragasztanak nekik, és szexi táncokat tanulhatnak be. Ezekről az anyukákról szól a TLC Toddlers in Tiaras (Tipegők a kifutún) című műsora, amelyből kinőtte magát a szélsőségesen nyomorult, és emberi semmirekellőséget szemetgyönyörködtetően prezentáló Honey Boo Boo

 

  • A II. Erzsébet féle csuklóforgató integetés állítólag azért lett kitalálva, hogy ha már idáig eljutottak, akkor a kicsit husibb világszépék felkarhája ne remegjen be.
  • Szintén beremegés-para kapcsolódik a mosolyhoz; próbáljatok meg akár 3 percig vigyorogni, és a szátok széle úgy fog remegni, mint a veszett kutyáknak. Több év edzés után a szájizmok megerősödhetnek annyira, hogy egy fitness-bajnokság, 12 órás hostessmunka, vagy nehéz kiejtésű idegennyelv megfelelő színvonalon űzhető legyen, és ez a lokális állóképesség akár máshol is jól jöhet. Például fütyülésnél, ha sok répát esztek.
  • Az anyakönyvvezetőkkel kapcsolatban tévesen gondoljátok, hogy ők a Miss Városháza, és a nyomorult versikéiket sem a szavalóversenyes szám miatt adják elő a fürdőruhás és a világbékés rész között. Egyszerűen azért van rajtuk nemzeti színű szalag keresztben, mert Pick szaláminak öltöztek farsangra, kurva jól sikerült, viszont februárban kevés az esküvő.
  • Chewbacca sem nem anyakönyvvezető, sem nem szépségkirálynő, csak egy elveszett kutyus.

5 komment

Címkék: drog szépség szépségverseny

A bejegyzés trackback címe:

https://napivaganysag.blog.hu/api/trackback/id/tr77441006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blake / Mitch and Murray 2015.05.08. 21:09:17

Pedig az is cuki lenne,ha a bemutatkozó locsogásukban véletlenül egy egyenjogúsági szituációba kerülnének a pódiumon,és bátran kiállnának azért,hogy legyen szépségkirály is!

Mamacita 2015.05.08. 22:07:24

Bocs, de a miss Corpus Christi (bár valóban Krisztus testét jelenti) az a Corpus Christi (TX) város helyi szépségversenye. Utánanézhetne az újságíró, mielőtt leír egy bődületes baromságot. Csoda, hogy tudta, mit jelent a Corpus Christi.

gizmo26666 2015.05.08. 22:11:13

Saka kata is Budapest Szépe volt, majd igen sokra vitte, mert hozzáment Hajdú Péterhez. megérdemelte volna, hogy rajta legyen a listán.

decoati 2015.05.13. 20:19:52

hülyék :)
#follow

vittore 2015.08.17. 17:29:50

"Miért nincs a Nobel-díj átadóján egy olyan rész, ahol fürdőruhában is felvonulnának a jelöltek?"
Köszi vaze, ráköptem a kávét a monitorra! :)
süti beállítások módosítása